AAA

POLITIKA | 20.04.2019 16:40 > 20.04 18:27

Mira Marković sahranjena danas u Požarevcu


Udovica bivšeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije i haškog optuženika Slobodana Miloševića, Mirjana Marković sahranjena je danas u Požarevcu. Urna sa njenim pepelom položena je ispod lipe u dvorištu porodične kuće gde je 2006. sahranjen i Slobodan Milošević, javila je Slobodna Evropa.

Dvorište je bilo ispunjeno ljudima koji su bili tu da odaju počast, sveštenici eparhije braničevske su održali opelo, a urna je spuštena u zemlju uz rusku pesmu Podmoskovske večeri.

"Slobo i Miro, vi niste izgubili čast, to Srbija mora da zapamti. Niko nije platio žešću cenu za slobodu od vas. Sa ove vremenske distance, Slobodan Milošević je bio veliki srpski vodja, srpski velikomučenik, a sud istorije će i sa imena Mirjane Marković skinuti ljagu", rekao je Milovan Bojić, nekadašnji ministar iz Jugoslovenske levice i njen bliski saradnik.

Socijalistička partija Srbije saopštila je da je sahrani prisustvovala delegacija te partije koju su činili Slavica Djukić Dejanović, Žarko Obradović, Vladan Zagradjanin i Djordje Čabarkapa. Oni su po navodima SPS-a, položili venac koji je poslao predsednik partije Ivica Dačić.

Slobodan Bulatović, suprug Marije Milošević koja živi u Crnoj Gori, rekao je da ona nije dobila potrebne dozvole da prisustvuje sahrani.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.