AAA

POLITIKA | 21.04.2019 16:55 > 21.04 16:55

Helsinški odbor: Tabloidi i predsednik ugoržavaju bezbednost Rade Trajković

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji saopštio je danas da spekulacijama o svedočenju predsednice Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rade Trajković, u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, tabloidi Informer i Alo, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ugrožavaju njenu bezbednost.

Helsinški odbor je naveo da su ti naslovi pored poziva na linč, takodje primer napada na ličnost i njen integritet.
"Predsednik Vučić se od ubistva Olivera Ivanovića meša u istražni postupak tako što unapred amnestira neke od svojih najbližih saradnika poput Milana Radoičića", navodi se u saopštenju.

Predsednica Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rada Trajković ranije je izjavila da su napadi na nju i navodi da je klevetala Srbiju kod prištinskih istražnih organa "priprema za mnogo teži čin" usmeren prema njoj.

Predsednik Aleksandar Vučić je u četvrtak na konferenciji za novinare pokazao dokument sa pečatom "Tužilaštva Republike Kosovo" koji sadrži izjavu Rade Trajković kao svedoka u istrazi u ubistvu lidera GI SDP u kojoj je navela da su Ivanovića "stalno pratile" srpske bezbednosne službe, uz komentar "vidite vi kakav je lažov, ta žena".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.