AAA

POLITIKA | 22.04.2019 12:10 > 22.04 13:21

Nikola Jovanović: Nacionalni stadion promašaj, uložiti u ljude tih 250 miliona evra

Šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da će izgradnja "nacionalnog stadiona" u Surčinu predstavljati novi razvojni promašaj vlasti i preskup fijasko, koji će gradjani Beograda i Srbije plaćati u decenijama koje dolaze.

"Graditi potpuno nov objekat za samo nekoliko utakmica godišnje, a čija će ukupna cena premašiti 250 miliona evra, koliko je odvojeno samo u budžetu za 2019. godinu, predstavlja u najboljem slučaju ludost, a u najgorem iživljavanje nad poreskim obveznicima Srbije", rekao je Jovanović televiziji Naša.

Jovanović je istakao da se na to nadovezuju i druge nelogičnosti objekat je predvidjen na relativno izolovanoj lokaciji nepovoljnoj za gradnju i van dometa javnog saobraćaja i unapred se zna da će ga graditi Turci a ne domaće firme.

"Pored toga, samo u Beogradu postoje dva velika stadiona koja zvrje prazna tokom godine, iako su vezana za velike klubove", podsetio je Jovanović.

Umesto bacanja 250 miliona evra na gubitašku i besmislenu investiciju čija je jedina svrha "zadovoljavanje faraonske sujete predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića", predlažemo da se taj novac uloži u ljude i kvalitet života u Srbiji, dodao je Jovanović.

Prema njegovim rečima za istu tu sumu mogu se obezbediti besplatni udžbenici za sve djake, stambeni dodatak za mlade bračne parove koji nisu u mogućnosti da trenutno rešavaju stambeno pitanje, kao i pomoć majkama sa troje i više dece.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.