AAA

POLITIKA | 24.04.2019 09:45 > 24.04 10:25

Bastać i pristalice blokirali radove u centru Beograda. SNS: Bastać demolira grad i sprečava završetak radova (VIDEO)


Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i grupa gradjana počeli su jutros blokadu radova u centru Beograda, na Trgu Republike, napominjući da su "štetni" i da je potrebno omogućiti gradjanima koji žive na tom području da se o njima izjasne na referendumu.

Bastać je prišao radnicima koji upravljaju mašinama, zamolio ih da ih ugase, što su oni mirno i uradili. U blizini radova nije primećena redovna kao ni komunalna policija.

Prema rečima Bastaća, blokada će trajati danas 12 sati, ali će naredni put biti duža ukoliko gradonačelnik ne primi nezadovoljne gradjane na razgovor kao i da je potrebno da smeni svog zamenika Gorana Vesića.

Neposredno  nakon što je počela blokada, sa druge strane ograde postavljene oko prostora gde su predvidjeni radovi, okupilo se dvadesetak gradjana koji su protestovali zbog blokade, uzvikujući "sramota", tako da je započela kraća rasprava.

Jedan od okupljenih se izdvojio i pljunuo prema Bastaću, koji je bio na nekoliko metara od ograde, kojoj je prišao da bi razgovarao sa protivnicima blokade.

Glavni govornik, iz grupe koja se bunila zbog blokade, rekao je Bastaću da zbog njega ne može da stigne na posao, koji mu je odgovorio da je "sve pomešao" jer to upravo ne može zbog radova, kao i da je "očito" dobio nalog šta da kaže.

"Sagovornik" Bastaća nije želeo da se predstavi, rekaviši da mu je ime i prezime gradjanin Beograda, ali je Bastaća optužio da "lomi bandere" i da "ruši", dok je on, kako je rekao, za "sport i nenasilje".

Rekao je da je protiv pljuvanja i da ne poznaje čoveka koji je pljunuo prema Bastaću, dok su pristalice Bastaća tvrdile da je neki čas ranije pričao sa njim.

Bastać je rekao novinarima da će gradjani, koji su protiv nastavka radova, tu biti na smenu dok će on ostati sve dok se današnja blokada ne završi.
SNS: Bastać demolira grad i sprečava završetak radova
Gradski odbor Srpske napredne stranke(SNS) osudio je današnju blokadu radova u centru grada, koju je izveo predsednik gadske opštine Stari Grad Marko Bastać, navodeći da je "sramota da se novac Beogradjana troši i rasipa" na takav način.

U saopštenju se tvrdi da je Bastać sa sobom u blokadu poveo "zaposlene u opštini Stari grad".

"Umesto da budu na usluzi gradjanima, svakodnevno demoliraju grad i sprečavaju završetak radova", navedeno je u saopštenju SNS.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 2

laki25/04/2019 10:27

Betonjerka Vesić - čuvajte se gradjani.

Dragorad24/04/2019 10:36

Ima li u ovoj državi organa reda,koliko vremena blokiraju radove puta deset u apsanu,a ako nisu najavljeni i dozvoljeni skupovi ,a najverovatnije nisu,po zakonu zavesti red.To sto je funkcioner je otežavajuće i ako postuje funkciju uzimajući platu,a bira kao vid političke borbe na ulici ,neka se opredeli i prestane folirati i sprdati se sa narodom troseći narodne pare.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.