AAA

POLITIKA | 28.04.2019 15:00 > 28.04 16:18

Stefanović: Okupljanje u Borči bez incidenta, šokiran manipulacijama

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas, povodom dogadjaja kod pekare u Borči, da je okupljanje proteklo bez ijednog incidenta i policija nije, niti će dozvoliti da dodje do narušavanja javnog reda i mira.

"Povodom raznoraznih manipulacija o dogadjajima u Borči i radu policijskih službeni, koje smo mogli da čujemo od strane pojedinih političara, kako iz Beograda, tako i iz Prištine, želim da istaknem da sam šokiran tolikom paušalnošću, kao i njihovom uigranošću u spremnosti da zarad ubiranja sitnih političkih poena dolivaju ulje na vatru", naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

On je rekao da su "policijski službenici bili prisutni sve vreme tokom okupljanja gradjana ispred pekare u Borči, koji su se organizovali putem društvenih mreža kako bi izrazili negodovanje zbog radnika koji se slikao sa simbolom dvoglavog orla, i obezbedjivali da ne dodje do narušavanja javnog reda i mira".

Prema njegovim rečima, o svemu su pravovremeno obavestili nadležno tužilaštvo, koje im je naložilo da dostave izveštaj.

On je "apelovo na gradjane, koji su protestovali, da ne zaborave da je Beograd oduvek bio i ostao miroljubiv i domaćinski grad, a prištinske političare i njihove partnere u Beogradu podsetio da uprkos njihovim konstantnim širenjima huškačke propagande ne mogu sakriti istinu".

"Istina je da tokom protesta u Borči ni jedno staklo nije naprslo na pomenutoj pekari, dok sa druge strane ceo svet redovno svedoči desetinama lomljenja, paljenja i kradja imovine, kao i svakodnevnim napadima na Srbe na Кosovu", rekao je Stefanović u pisanoj izjavi.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.