AAA

POLITIKA | 08.05.2019 17:10 > 08.05 17:10

Tepić upitala ministra Stefanovića po kom osnovu se kriminalci uvode u sistem MUP-a

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić zatražila je danas od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da odgovori po kom osnovu se uvode kriminalci u sistem tog ministarstva i na osnovu kog projekta se uvodi u sistem nešto što se zove "gradjanska patrola".Tepić se u obraćanju novinarima u Pionirskom parku u Beogradu, zapitala zašto postoji kontinuirana ideja da Srbija treba da ima neke parapolicijske snage, i podsetila da je i do sada bilo pokušaja da se uvede pomoćna policija.

Tepić je kazala da SSP osudjuje uvodjenje te "gradjanske patrole" koja je, kako je navela, projekat promovisan na gotovo svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Ona je rekla da taj projekat promoviše organizacija DBA koja već saradjuje sa MUP-om i čiji je predsednik Stevan Djokić.

"Stevan Djokić je neko ko na mala vrata već ulazi u sistem Ministarstva unutrašnjih poslova, a inače okuplja oko sebe ultradesničare, kriminalce, lica sa interpolove poternice, pa i sam je lice koje već 20 godina ima u nizu krivična dela", rekla je Tepić, pokazujući fotografiju Djokića koja je objavljena na društvenim mrežama.

Ona je kazala da se na fotografiji pored Djokića, vide i predsednik Srpske desnice Miša Vacić, zatim Nemanja Ristić koji se nalazi na Interpolovoj poternici i koga potražuje Crna Gora, a Srbija odbija da ga izruči, kao i Vuk Mentović.

"Vuk Mentović je mladji funkcioner SNS-a. Za mene je problematičan zato što je on saradnik britanskog fašiste koji je meni pretio Džima Dousona. Vidite da je saradnik Marka Djurića i ostalih organa vlasti", rekla je Tepić pokazujući fotografije i dodala da je to što je dodatno problematično to što se oni na "mala vrata uvode u sistem".

Ona je kazala da se "oni uvode u sistem na taj način da zloupotrebljavaju neinformisane i nevine gradjane, slučajne prolaznike time što izdaju i proizvode značke i legitimacije, kao i svoja 'službena vozila' koja su brendirana gotovo identično kao vozilima MUP-a.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.