AAA

POLITIKA | 08.05.2019 20:55 > 08.05 20:57

U Tirani protest zbog dolaska Vučića i Dodika; Vučić: Navikao sam na demonstracije, ne zanimaju me

Predsednik Srbije Alekandar Vučić rekao je danas da ga ne zanimaju protesti u Tirani na koje je kosovski pokret Samoopredeljenje pozvao zbog njegovog dolaska na Samit Procesa Brdo-Brioni, jer je, kako kaže, "navikao na demonstracije".
Kako javljaju mediji, pokret Samoopredeljenje organizovao je večeras protest u Tirani zbog dolaska Aleksandra Vučića i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika na skup "Brdo-Brioni" koji se odžava u tom gradu.

Demonstranti koji nose zastave Albanije i Oslobodilačke vojske Kosova, kako se navodi, protestuju u blizini Skenderbeg trga, kao i sedišta predsednika Albanije i kancelarije premijera.

"Ja sam na demonstracije navikao. Danas sam sa tri strane imao demonstrante. To što će da protetsuje Aljbin Kurti (predsednik Samoopredeljenja) to mi nije na čast. Nisam fasciniran što će da organizuje neke proteste. Bio bih fasciniran da postigne neki rezultat", rekao je Vučić novinarima nakon sastanka sa potpredsednikom italijanske vlade Mateom Salvinijem.

Govoreći o taksama nametnutim Srbiji od strane Prištine Vučić je kazao da "ne možete da razgovarate sa nekim ko ne poštuje nešto što je potpisao pre 13 godina".

"Ako ste potpisali CEFTU 2006. a Srbija vam i 2008. kada ste proglasili nezavisnost Kosova nije ukidala pravo da nešto prevozite kroz centralnu Srbiju, ne možete to da radite. To mora da bude jasan stav Evrope. Kada bude jasan stav Evrope onda će morati i Priština to da poštuje", rekao je Vučić.

On je kazao da veruje da će to ići u tom smeru i da će Srbija dobiti podršku Federike Mogerini.

Govoreći o sastaku sa Salvinijem Vučić je rekao da Italija, iako je priznala Kosovo, želi da bude deo rešenja, ali i da razume poziciju Srbije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.