AAA

POLITIKA | 11.05.2019 16:00 > 11.05 16:00

Lutovac: Slobodna zona nije alternativa protestima već dopunsko sredstvo pritiska

Predsednik Demokratske stanke(DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da Slobodna zona, koja je formiranja nedavno u blizini zgrade Predsedništva, nije alternativa protestima i šetnjama, niti rasipanje eneregije, već dopunsko sredstvo pritiska na aktuelnu vlast.

"Ovde smo u blizini Predsedništva, Parlamenta i Gradske skupštine i kad predstavnici vlasti prolaze videće ovde svaki dan slobodne ljude, ovaj simbol pobune i otpora", rekao je Lutovac, na tribini sa predstavnicima Zajedno za Srbiju i Socijaldemokratske stranke(SDS), na kojoj je potvrdjeno da se 19. maja održava skup ovih partija za ujednjenje u DS.

On je rekao da pobudnjeni gradjani u Zoni slobode ne dozvoljavaju da ih vlast ignoriše i da budu njen "posed i podanici".

"Gradjani i mi političari smo zajedno u šetnji da obezbedimo preduslove da bi mogli da ostvarimo, ono zbog čega smo svaki dan u Zoni slobode, a to su preduslovi za poštene izbore na kojima ćemo promeniti vlast i suštinski Srbiju na bolje", rekao je Lutovac.

Govoreći u ujedinjavaju u DS, on je istakao da je to ideološko programsko okupljanje oko ideje gradjanske Srbije koju DS "baštini već sto godina", kako bi se došlo do suštinskih promena u društvu.

On je naveo da danas u Srbiji postoji mnoštvo onih koji žele promene ali "medju nama postoje razlike, koje sad treba staviti u drugi plan" i doći do poštenih izbore i slobodnih medija.

Predsednik Zajedno za Srbiju, gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović je rekao da je "prirodno" da se ove stranke ujedinjuju u DS jer dele iste vrednosti.

"Ujedinjenje će biti 19. maja, verujem da tog trenutka kreće jedan put ka pobedničkoj Srbiji", rekao je Zelenović, navodeći da država danas ide u pogrešnom smeru i da je vode "gubitnici".

On je rekao da se u DS neće ništa promenti što se tiče vrednosti, jer ostaju iste one o kojima je govorio Zoran Djindić, ali "daćemo nove odgovore na ona pitanja koja nismo uspeli da dobro rešimo u prošlosti i nudimo nove ljude".

"Svi oni ljudi koji su istinske demokrate i kojima DS leži na srcu su za ovo ujedinjene", rekao je Zelenović.

Predsednik beogradskog odbora SDS Aleksandar Ivanović je rekao da će se "režim Vučića srušiti u jednom danu kao kula od karata".

"Desiće se tako jer to nije ideološki koncipirana već interesna organizacija u kojoj članovi samo gledaju koliki je njihov deo", rekao je Ivanović.

Povodom ujedinjavanja tri stranke, on je rekao da to nije projekat do izbora "već dugoročna organizacija" sposobna da ponudi odgovore kako da  Srbija postane  demokratsko društvo.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.