AAA

POLITIKA | 11.05.2019 16:50 > 11.05 16:50

CRTA: Institucije i lideri da budu otvoreni za dijalog sa mladima


Potrebno je otvoriti institucije i lidere za potencijalne dijaloge sa mladima koji su željni promena i napredovanja, dok se sve veća apatija medju budućim generacijama može pobediti obrazovanjem i informisanošću, zaključak je današnje panel diskusije "Dva ugla ima li dijaloga medju nama?".

Tribina je održana u okviru završnog dogadjaja i dodele diploma polaznicima treće generacije Akademije demokratije, koju organizuje CRTA uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, navedeno je u saopšenju.

"U sredini gde su mladi ljudi izdvojeni iz političkih procesa, ovakav edukativni program doprinosi izgadnji budućih mladih lidera, koji će voditi državu u pravcu vladavine prava i demokratskih vrednosti", rekao je ambasador Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio.

Direktorka CRTE Vukosava Crnjanski je rekla da su polaznici Akademije pokazali ozbiljnu demokratsku zrelost.

"Vi ste naša budućnost i nadam se da smo doprineli vašoj energiji da ostanete ovde i razvijate dijalog i demokratiju u Srbiji", izjavila je Crnjanski.

Panelisti, Dejan Radenković, narodni poslanik, Gordana Čomić, narodna poslanica i polaznici ovogodišnje Akademije demokratije Katarina Senić i Nikola Tamburkovski, složili su se da je poražavujuće što naše društvo prezire dijalog, koje se ogleda ne samo na političkom nivou, nego i na ličnim medjusobnim odnosima, navedeno je u saopšenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.