AAA

POLITIKA | 13.05.2019 18:25 > 13.05 18:25

Vulin: Vezani smo za Prištinu dok ne poludimo, treba da se razgraničimo

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da Priština ne želi dijalog i da ga ideja o razgraničenju ne raduje, ali veruje da je moguća.

"Voleo bih da Kadri Veselji bude što dalje od mene, ja bih voleo da izmedju mene i njega, izmedju nas i njih ima snažna, posednuta, čvrsto dobro posednuta granica, jer kada to budemo imali, onda ćemo imati izvesnost da će vladati mir", rekao je Vulin za televiziju O2, napominjući da za svoju ideju nema podršku predsednika države Aleksandra Vučića ni vlade.

Govoreći o svojoj ideji razgraničenja,  Vulin je naveo da zapadne zemlje smatraju da Srbi ne smeju da ugroze na bilo koji način "teritorijalnu celovitost velikog i nezavisnog Kosova" i da je on protiv takvog stava.
 
"Dokle ćemo biti vezani za ono što radi Priština, da od njihovih poteza zavisi naš razvoj", upitao je.

"Postojala je u Turskoj kazna vezivanja za mrtvaca, dok živ čovek ne poludi. To smo mi, vezani za Prištinu, Haradinaja, teroriste", rekao je Vulin.

On je rekao da u rešavanju kosovskog pitanja mora da se misli na sve Srbe bez obzira gde god da žive, navodeći i da Srbija nema teritorijalne pretenzije prema drugim državama.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.