AAA

POLITIKA | 15.05.2019 16:50 > 15.05 16:50

Završena rasprava u načelu o Tijaninom zakonu, pred poslanicima ugovori o zajmovima

Skupština Srbije završila je danas načelnu raspravu o Predlogu izmena i dopuna Krivičnog zakonika, poznate kao Tijanin zakon i drugim promenama u krivičnoj materiji, a počelo je razmatranje niza ugovora o zajmovima za ifrastrukturu, ali i druge oblasti.
Pred poslanicima je na dnevnom redu potvrdjivanje ugovora Vlade Srbije i kineske Export-Import banke o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za Projekat modernizacije i rekonstrukcije madjarsko-srpske železničke veze na teritoriji Srbije, za deonicu Novi Sad-Subotica-državna granica (Kelebija).

Predloženo je da na dnevnom redu bude i potvrdjivanje ugovora Vlade Srbije i kineske Export-Import banke o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za projekat izgradnje autoputa E-763, deonica Preljina-Požega.

Zatim, potvrdjivanje finansijskih ugovora Srbije i Evropske investicione banke Partnerstvo za lokalni razvoj i Okvir za jačanje otpornosti lokalne infrastrukture, i sporazuma Srbije i Medjunarodne banke za obnovu i razvoj o zajmu u projektu modernizacije poreske administracije.

Skupština treba da potvrdi i sporazume Srbije i Medjunarodne banke za obnovu i razvoj o zajmu za projekat unapredjenja trgovine i saobraćaja Zapadnog Balkana i o zajmu za projekat unapredjenja usluga elektronske uprave, kao i okvirni sporazum o zajmu LD 1981 (2018) Banke za razvoj Saveta Evrope za finansiranje javnog sektora i unapredjenje infrastrukture u zdravstvu.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.