AAA

POLITIKA | 18.05.2019 17:35 > 18.05 17:35

Jovanović DSS: Vlast da omogući postizanje konsenzusa o ključnim državnim pitanjima

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović pozvao je danas predstavnike vlasti da omoguće postizanje društvenog konsenzusa o najvažnijim državnim pitanjima i da naprave kako je rekao, "prvi korak ka vraćanju atmosfere pristojnosti i normalnosti u srpsko društvo".Jovanović je na sednici Glavnog odbora DSS-a u Beogradu rekao da vlast treba da otvori dijalog o rešavanju kosovskog pitanja, odnosu Srbije sa EU, izbornom sistemu, kao i o pitanju medijskih sloboda.

"Politiku dva jarca na brvnu treba da zameni politika dijaloga vlasti i opozicije. Pozivam vlast da napravi i prvi i drugi korak, jer je najodgovornija za vraćanje atmosfere pristojnosti i normalnosti u srpsko društvo", naveo je lider DSS-a.

Jovanović je ocenio da je politika razgraničenja doživela propast i dodao da razgovore o konačnom statusu Kosova ne treba prihvatiti van okvira Ustava Srbije i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

"Svako drugo rešenje bilo bi čin veleizdaje i pogubno po budućnost Srbije. DSS je bio u pravu kada je isticao da je ostavljanje pitanja konačnog statusa Kosova i Metohije u stanju mirovanja u interesu zemlje", dodao je Jovanović.

Govoreći o ekonomskoj situaciji u Srbiji, predsednik DSS je ocenio da je potrebno započeti reindustrijalizaciju zemlje i zaštititi domaću privredu, i dodao da se nijedna država nije razvila tako što se isključivo oslonila na strane investicije.

On je dodao da Srbiju ništa ne sprečava da "sredi svoje dvorište" i ocenio da ni pitanje Kosova ni put ka EU "nisu prepreka za sredjivanje Srbije", što bi kako je naveo, značilo definisanje ozbiljne strategije industrijalizacije, promenu izbornog sistema i borbu protiv korupcije.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.