AAA

POLITIKA | 22.05.2019 14:45 > 22.05 14:45

Božović: Vlast pokušava da sakrije da sprema privatizaciju javno komunalnih preduzeća

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović izjavio je da se predloženim izmenama Zakona o glavnom gradu pokušava sakriti od gradjana velika privatizacija javno komunalnih preduzeća u Beogradu.

On je novinarima u holu Skupštine Srbije rekao da će javna komunalna preduzeća postati privatne kompanije tako da će se cena usluga podići ali ne i kvalitet, pominjući vodovod, kanalizaciju, odnošenje smeća.

Prema njegovim rečima, to se dogodilo čak i u velikim gradovima kao što je Berlin, koji je dozvolio privatizaciju nekih odredjenih javno komunalnih preduzeća ali je to" trajalo kratko" i preduzeća su vraćena u svojinu grada.

"Ovo je predlog zakona kojim se ozakonjuju nezakonite radnje Gorana Vesića koje je vršio od 2015. u saradnji sa Direkcijom za gradsko gradjevinsko zemljište, koja je potpuno nezakonito funkcionisala u godinama iza nas", rekao je Božović.

On je naglasio i da u predloženim rešenjima, koja su na dnevnom redu sednice Skupštine, nema decentralizacije o kojoj govori vlast, već je sve "šarena laža", pa je "čak ukinut neposredni izbor za mesne zajednice" što je, kako je ocenio, "metod kao u Severnoj Koreji".

U predloženim rešenjima, naveo je, nema ništa o načinu izbora gradonačlnika kojeg bi, napomenuo je, gradjani trebalo da se biraju neposredno.

"Srpska napredna stranka ne dozvoljava Beogradjanima, kao ni gradjanima ostalih gradova u Srbiji, da biraju neposredno svoje gradonačelnike", rekao je Božović, dodajući i da je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o glavnom gradu "sakriven od gradjana", i da o njemu nije bilo javne rasprave".

KOMENTARI

Broj komentara : 1

Zoran Filipovic22/05/2019 19:21

Kakve ce se tek tu otvoriti mogucnosti za korupciju, nevidjene, kada se vec sada Srbija nalazi medju najkorumpiranijim zemljama...

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.