AAA

POLITIKA | 22.05.2019 20:45 > 22.05 20:45

Jovanović: SNS izgubio poverenje Beogradjana, više nikada neće pobediti u prestonici

Vladajuća koalicija na čelu sa SNS-om izgubila je poverenje Beogradjana, ali je za promenu vlasti neophodno da opozicija ostane jedinstvena i da zajednički nastupi na prvim fer i slobodnim izborima, rečeno je danas na osnivanju Saveza za Srbiju beogradske opštine Zvezdara."SNS više nikada neće pobediti u Beogradu. Prema najnovijim istraživanjima, 46 odsto Beogradjana smatra da grad ide u lošem smeru, a samo 36 misli da ide u koliko, toliko dobrom, s tim što broj nezadovoljnih nezaustavljivo raste, a broj zadovoljnih konstantno pada", rekao je šef odborničke grupe SZS u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović na skupu u Mesnoj zajednici Lipov lad.

Jovanović je naveo da će gradjani kazniti SNS zbog lažnih obećanja, poput onog Aleksandra Vučića da će biti uloženo 3,5 milijarde evra stranih investicija u Beograd na vodi, Siniše Malog da će prva linija metroa biti završena do kraja 2021. godine i obećanja zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da će nova autobuska stanica biti izgradjena do sredine ove godine.

"Strani investitor je u Beograd na vodi uplatio 40 miliona evra, metro nije ni počeo da se gradi, a Vesić je rekao da tek ovog maja počinje izgradnja autobuske stanice. Ako su izbori svojevrstan ugovor sa narodom, oni su taj ugovor prekršili i postavlja se pitanje da li je takva vlast legitimna", rekao je Jovanović.

Predsednik beogradskog odbora Dveri Jugoslav Kiprijanović naveo je da bi Savez pobedio vlast na izborima u Beogradu, ako bi bili održani sledeće nedelje.

"Vreme je da ih zauvek pošaljemo u političku penziju i na smetlište političke istorije, gde im je i mesto. Srbija je zaslužila da posle 30 godina počne da živi kao normalna zemlja i ovog puta imamo veliku šansu, kako zbog grešaka vlasti, tako i zbog toga što se borimo za normalnost i ostavili smo sujete po strani", rekao je Kiprijanović.

Član Predsedništva Stranke slobode i pravde i predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać rekao je da će po promeni vlasti centar Beograda biti vraćen u funkcionalno stanje.

"Njihova želja je da ukradu centar grada i da ga presele u njihov imaginarijum 'Beograd na vodi'. To je potvrdio i večiti zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je rekao da će Savski trg biti najveći, najznačajniji i najlepši trg u Beogradu", naveo je Bastać.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je da Srbija "ni po čemu nije normalna zemlja, jer vlast počiva na strahu i lažima", i dodao da opozicija mora da zajednički nastupi da bi promenila vlast, a potom i vratila normalnost u državu.

Predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović rekao je da "niko bolje ne radi za opoziciju od Vesića".

"Ako nastavi ovako da radi, SNS-u neće ostati nijedna opština u Beogradu. Samo potpuni idiot, kako ih naziva predsednik Srbije, može da napravi ovakav haos u Beogradu, ukine trolejbuski prevoz od Slavije ka Trgu Republike i to u u gradu koji nema metro", rekao je Veselinović.

Na osnivačkoj skupštini Saveza za Srbiju Zvezdara rečeno je da će se Savez zalagati za zaustavljanje nelegalne gradnje u toj opštini, očuvanje Zvezdarske šume i povećanje broja predškolskih i školskih ustanova, jer je to javni interes svih gradjana.

Savez za Srbiju Zvezdara čine Stranka slobode i pravde, Dveri, Narodna stranka, Demokratska stranka i sindikat Sloga.


Najčitanije sada

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.