AAA

POLITIKA | 23.05.2019 13:20 > 23.05 13:20

Poslanici opet optužuju sudiju Majića: Deo šire zavere protiv Aleksandra Vučića

Poslanici skupštine Srbije danas raspravljaju o predlogu odluke o prestanku funkcije predsednika suda u 114 sudova opšte i posebne nadležnosti, jer im je istekao mandat, o čemu ih je  obavestio Visoki savet sudstva (VSS) pozivajući ih da donesu odluku u što kraćem roku kako bi bili izabrani novi. Medjutim poslanici su nastavili sa optužbama na račun Miodraga Majića, sudije Apelacionog suda.Poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta je naglasila da se postupilo neozbiljno, "šalabajzerski", jer poslanici danas treba da potvrde da je ovim predsednicima istekao mandat ali će proći vreme dok se ne postave novi predsednici sudova.

"Mi smo danas na istoj sednici morali da govorimo o prestanku važenja ovih 114 funkcija i istovremeno da imamo predlog da raspravljamo o kandidatima za predsednike u svim ovim sudovima", rekla je Radeta.
Ona je, govoreći o pravosudju, pozvala sudije da se odupru pritiscima izvršne vlasti, poručujući da će im SRS pružiti pomoć.

"Još više od visokih  funkcionera to čine lokalne kabadahije koje misle da im je sve dozvoljeno", rekla je  poslanik Radeta.

Poslanik Socijalističke partije Srbije Nedjo Jovanović je rekao da su komentari o pritiscima vlasti na sudije "dnevno politički, marketinški".

"Da je tako ukazuju i nedavni slučajevi. Za Kosmajca je postojala sumnja ali je oslobodjen. Da li ga je oslobodio Vučić,  Dačić ili sud", rekao je Jovanović.

Rasprava se u jednom trenutku pretvorila u napade poslanika vlasti na sudiju Apelacionog sud Miodraga Majića, za kojeg je poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Ristićević rekao da je "učestvovao u oslobadjanju gnjilanske grupe, trerorista  OVK" i da za njega "Srbi nisu žrtve". Ti napadu uzeli su velik deo rasprave.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Jelena Žarić Kovačević je rekla da je Majić pokušao da izvrši pritisak na poslanike kritikujući, u televizijski emisiji, odredbu o doživotnom zatvoru bez mogućnosti uslovnog otpusta.

"To su tekovine Demokratske stranke, bahati kadrovi koji misle da su Bogom dani i jači od pravde i zakona", rekla je Kovačević

Poslanik SNS Aleksandar Marković je rekao da je sudija Majić "deo šire zavere protiv Aleksandra Vučića".

Zasedanju ne prisustvuje deo opozicije koji sednice više meseci bojkotuje.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*



otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.