AAA

POLITIKA | 23.05.2019 17:50 > 23.05 19:24

Odbor za kontrolu službi bezbednosti: Rezolucija o ratnim zločinima na Kosovu provokacija Prištine

Odbor za kontrolu službi bezbednosti odbacio je danas rezoluciju o ratnim zločinima na Kosovu ocenivši je kao "još jedan u nizu provokativnih poteza Prištine kojima se podriva dijalog", saopšteno je iz parlamenta.

Sednici Odbora prisustvovali su direktor Bezbednosno-informativne agencije Bartislav Gašić, direktor Vojno-bezbednosne agencije Djuro Jovanić i direktor Vojno-obaveštajne agencije Zoran Stojković.

Direktori službi bezbednosti informisali su predsednika tog Odbora Igora Bečića i njegove članove o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu ocenivši da je karateriše "visok nivo napetosti i tenzija prouzrokovanih potezima Prištine".

Na sednici je ocenjeno i da se "vlasti u Prištini svojim potezima trude da svi ostanemo u prošlosti, jer je jedini način njihovog opstanka na vlasti nestabilnost regiona" i da je vreme da medjunarodna zajednica reaguje na "provokacije Prištine i neprestano urušavanje dijaloga".

"Umesto pokušaja podrivanja ubedljive pobede Srpske liste na lokalnim izborima na Severu Кosova, očekujemo konačno osudu i reakciju na protivpravno uvodjenje taksi, odbijanje formiranja Zajednice srpskih opština, donošenje suludih rezolucija i svakodnevno ugrožavanje bezbednosti Srba na Кosovu", navodi se saopštenju posle sednice odbora koja je bila zatvorena za javnost.

Skupština Kosova usvojila je 16. maja rezoluciju o genocidu, zločinu protiv čovečnosti i ratnim zločinima koje je, kako se navodi, "bivši režim srpske države počinio na Kosovu".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.