AAA

POLITIKA | 23.05.2019 20:40 > 23.05 20:40

Djurić: Sa predstavnicima Srba ozbiljan razgovor o kontramerama na poteze Prištine

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas da će se na sastanku sa predstavnicima Srba na Kosovu voditi ozbiljan razgovor o kontramerama na poteze prištinskih vlasti.

"Uprkos veličanstvenoj pobedi Srpske liste očekujem poruku da sada nema spavanja, nego da treba de se radi za srpske interese. Imaćemo i ozbiljan razgovor o kontramerama na ovo što Priština radi, ali sve odluke donećemo imajući u vidu stav Srba s Kosova", rekao je Djurić za RTS.
Djurić je kazao da će odluka "kakva god da bude, biti racionalna" i doneta na način da bude "najbolja za Srbiju, a da separatistima u Prištini nanese štetu".

On je govoreći o sednici Skupštine o Kosovu koja će se odžati u ponedeljak, kazao da je to pravo mesto gde se razgovara o "nacionalnom pitanju broj jedan", i da će predsednik Srbije da iznese "detaljnu sliku sadašnjeg stanja".

Djurić je kazao da je Kancelarija za KiM pripremila izveštaj koji izmedju ostalog sadrži detalje o 149 projekata izgradnje, obnove i podrške sredinama na Kosovu, kao i o tome kako je Priština opstruirala razgovore sa Beogradom.

"Neki su kukali o tome kako nema dijaloga, sada kada im se nudi, kažu da neće da razgovaraju. Hoće da razgovaraju o privatnim interesima kao što je RRA agencija", rekao je Djurić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.