AAA

POLITIKA | 24.05.2019 13:20 > 24.05 13:20

Vučić: Odgovoriću na laži vladike Grigorija na sednici Skupštine detaljno


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je neistina ono što je vladika Diseldorfa i Nemačke Grigorije govorio da se dešavalo na Saboru Srpske pravoslavne crkve ali da će detaljno ispričati kako je bilo na sednici Skupštine u ponedeljak.

"Vodjen je stenogram i detaljno ću govoriti, citiraću", rekao je Vučić, posle sastanka sa Srpskom listom.

"Istina je da je njih petorica vodilo hajku protiv mene, ali sam istinom uspeo da uzdrmam tih pet i da vide da nije lako sa onim kome je čista savest i nije ništa ukrao", rekao je Vučić.

On je rekao da je bio dogovor da sve ostane "u četiri zida" i da je mislio da samo u partijama ima "denuncijanata".

Pripremili smo mere protiv Prištine, neke od njih vrlo oštre i snažne

Vučić je izjavio i da je država spremila "ograničene" mere, od kojih su neke, kako je rekao, "vrlo snažne i oštre" kao odgovor na odluku Prištine da ni posle devet meseci ne ukine takse od 100 odsto na uvoz robe iz centralne Srbije.

On je posle sastanka sa predstavnicima Srba sa severa Kosova kazao i da će nemačku premijerku Angelu Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona upoznati sa odgovorom Srbije na "anticivilizacijske i protivpravne takse" Prištine na sastanku 1. jula u Parizu, ali i da će im reći da nastavka razgovora o statusu Kosova neće biti dok takse ne bude ukinute.

"Ko je mislio da će se u Parizu razgovarati o rešenju za Kosovo treba da zna da smo se danas dogovorili da razgovora neće biti dok ne ukinu takse. Bez ukidanja taksi, možemo da pričamo o lepom vremenu, kako je bilo dobrih boksera u Prištini ali dijaloga nema dok ne počnete da poštujete norme medjunarodnog javnog prava, to će biti moja poruka Angeli Merkel i Emanuelu Makronu", rekao je Vučić.

On je izrazio zabrinutost zbog kako je rekao, pripreme akcija hapšenja više desetina Srba na severu Kosova i pozvao predstavnike medjunarodne zajednice da to spreče.

"Molimo, upozoravamo, zahtevamo od medjunarodne zajednice da to spreči jer u ludilu u Prištini oko borbe za rejting, uvek stradaju Srbi. Molimo predstavnike Kvinte da pokušaju da spreče nove provokacije Prištine koje u krajnoj instanci imaju za cilj iseljavanje Srba sa severa Kosova", kazao je Vučić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.