AAA

POLITIKA | 25.05.2019 19:05 > 25.05 19:05

UNS osudio napad na Zorana Jovanovića Mačka fotoreportera

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je jučerašnji napad na uglednog fotoreportera „Večernjih novosti“ Zorana Jovanovića Mačka i zatražilo strogu kaznu za nasilnika.

Кako je UNS-u rekao Jovanović, dok je bio na zadatku fotografišući nova parking mesta u ulici Čarlija Čaplina u Beogradu u popodnevnim časovima, nepoznata osoba fizički i verbalno ga je napala.

„Rekao je da zna iz kog smo medija, jer smo imali nalepnicu na automobilu. Odjednom je vikao, unosio mi se u lice i nije dozvoljavao da fotografišem, iako sam mu objasnio da je to javni prostor na kome je dozvoljeno snimanje. Кada sam se odvojio od njega, šutnuo je moj fotoaparat i mene u zadnjicu, a zatim me je pljunuo“, rekao je Jovanović.

Jovanović kaže da je njemu i vozaču Svetozaru Miranoviću, koji je dotrčao iz automobila kako bi ga odbranio, nepoznata osoba rekla da zapaliti njih i vozilo kojim su došli. Кako su saopštile „Novosti“ kolegu je napao Željko Požarac koji je uhapšen, nakon što je slučaj prijavljen policiji.

UNS je zaprepašćen ovako drskim napadom na fotoreportera i podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.


Najčitanije sada

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.