AAA

POLITIKA | 02.06.2019 16:25 > 02.06 16:25

Nova stranka: Avala je novi neprijatelj gradskih vlasti u Beogradu

Nova stranka (NOVA) saopštila je danas da aktuelna gradska vlast u Beogradu namerava da na Avali gradi skijalište i da je time još jednom pokazala da "zelene površine smatra svojim prirodnim neprijateljem".

NOVA je navela da je "projektom Skijališta Srbije planirano da u neposrednoj blizini Avalskog tornja započne izgradnja ski staze i ski lifta, fabrike snega, poligona za početnike, boba na šinama i avantura parka".

Dodala je da je na taj način Srpska napredna stranka (SNS) dokazala da "Srbiju doživljava kao jedno veliko igralište".

"SNS će tako ne samo što će ponovo oštetiti pluća Beograda, koji ionako muku muči sa svežim vazduhom i spada u najzagadjenije evropske prestonice, već će narušiti i identitet glavnog grada, čija je Avala zeleni zaštitni znak i jedno od omiljenih izletišta i utočišta Beogradjana od smoga i buke", navodi se u saopštenju.

NOVA je ocenila da gradska vlast od Beograda "očigledno želi da napravi jedan veliki vašar, koji će biti još jedna slika i prilika te vlasti zasnovane na principu 'hleba i igara', gde je suludih igara sve više, a hleba sve manje".

"Šumovite padine Avale, koje su još i za samog kneza Miloša bile svete, te proglašene zaštićenim područjem, a 1936. godine dobile status nacionalnog parka, za gradonačelnika Radojičića i večitog zamenika Vesića idealna su prilika da krunišu niz projekata urušavanja Beograda, počevši od svetleće fontane na Slaviji, preko jarbola sa zastavom i gondole na Ušću", navodi se u saopštenju.

Beogradski odbor NOVE je upozorio aktuelnu gradsku vlast da se "više ne igra inteligencijom, živcima i zdravljem Beogradjana".

"Jer će ono što o njima misle, a što na ulicama grada i jasno pokazuju svake subote već šest meseci, uskoro postati njihova surova realnost, koja će ih istom tom avalskom bob stazom, skijalištem i poligonom za početnike poslati na smetlište političke istorije Srbije, gde im i jeste mesto", navodi se u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.