AAA

POLITIKA | 12.06.2019 13:35 > 12.06 13:35

PSG traži da se premijerka odredi o ponašanju Ivice Dačića u Njujorku

Pokret slobodnih gradjana (PSG) pozvao je danas premijerku Anu Brnabić da se odredi prema ponašanju ministra spoljnih poslova Ivice Dačića u Ujedinjenim nacijama i ocenio da je reč o najjeftinijem populizmu koji mnogo košta Srbiju.

"PSG insistira da se premijerka odredi prema Dačićevom ponašanju povodom diplomatskog skandala koji je izazvao u UN, kada je Veliku Britaniju i SAD nazvao kolonizatorima. Dačićevo ponašanje je najjeftiniji populizam, koji nas mnogo košta. Dačić je toga svestan i svesno narušava ugled Srbije, ne bi li sebi malo podigao rejting kod desno orijentisanih birača", naveo je u saopštenju predsednik PSG Sergej Trifunović.
On je upitao Anu Brnabić kako se Dačić uklapa u njenu viziju "Evropske Srbije" i kakva je ona premijerka kada joj ministri nižu skandale "na koje ona ostaje nema".

"Dačićevo primitivno i nevaspitano ponašanje nije samo njegov lični problem. On je prvi čovek srpske diplomatije, predstavlja Srbiju u svetu i svaki put nas iznenadi novim nivoom primitivizma kojim unižava ugled Srbije u medjunarodnoj zajednici. Ne treba previše da se čudimo kad nas drugi ne poštuju, jer postavljanjem Dačića na mesto ministra spoljnih poslova mi pokazujemo elementarni nedostatak samopoštovanja. Nazivati kolonizatorima Amerikance usred Njujorka, je fantastičan 'diplomatski potez', jednako glup i štetan", dodao je Trifunović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.