AAA

POLITIKA | 12.06.2019 15:20 > 12.06 15:20

DJB: Vlast ne može na ovaj način da menja Ustav, posebno dok bojkot opozicije traje

Pokret "Dosta je bilo" (DJB) saopštio je danas da vladajuća većina ne može mimo redovnog zasedanja Skupštine da menja Ustav Srbije, "posebno ne dok traje bojkot Skupštine od strane opozicije" i zatražio da se od toga odustane.

U saopštenju tog pokreta navodi se da se najavljene promene Ustava odnose na depolitizaciju pravosudja, a da protivljenje stručne javnosti, sudija, tužilaca i advokata najavljivanim promenama Ustava jasno govori da vlast pokušava da sudsku vlast stavi pod "kompletnu kontrolu partijske vlasti i time zacementira partokratiju u Srbiji".

"Narodnim poslanicima, osim poziva, nije dostavljen materijal za sednicu Odbora za ustavna pitanja, a predsednik tog odbora odbija da poslanicima dostavi materijal obrazlažući svoju odluku time da je materijal dostavljen u novembru prošle godine, kako bi valjda njihov posao analize i diskusije o predlogu učinio što težim", navodi se u saopštenju tog pokreta.

Pokret DJB upitao je zašto se "na brzinu" menja Ustav i da li vlast, uz promene Ustava, namerava da u poslednjem momentu ubaci i neke druge, kao što je izbacivanje preambule iz Ustava.

Odbor za ustavna pitanja Skupštine Srbije zakazao je u ponedeljak sednicu na kojoj će se raspravljati o Predlogu za promenu Ustava Srbije za petak, 14. jun 2019.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.