AAA

POLITIKA | 13.06.2019 11:40 > 13.06 11:40

Djilas: Palmer nije tražio od opozicije da učestvuje na izborima

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Djilas izjavio je danas da zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer nije tražio od opozicije da učestvuje na izborima.

"Informacija o sastanku sa Metjuom Palmerom koju je objavio 'Danas' je tačna isto koliko i ona koju je objavio 'Informer' o istom sastanku. Metju Palmer nije tražio od opozicije da učestvuje na izborima i ne razumem razloge za objavljivanje takve dezinformacije", rekao je Djilas agenciji Beta.
On je naveo da su svi prisutni ponovili svoje stavove o situaciji u Srbiji, nasilju koje vlast sprovodi u svim sferama društva i o Kosovu, i  izneli apsolutno jedinstven stav da, u skladu sa Sporazumom sa narodom, na izborima pod ovakvim uslovima neće učestvovati.

"Nikakvih zahteva od strane našeg sagovornika za učešće na izborima nije bilo", istakao je Djilas.

Dnevni list "Danas" objavio je u izdanju od četvrtka, 13. juna, da je Metju Palmer tražio od predstavnika opozicije da učestvuje na narednim izborima te da je opoziciji preneo poruku vašingtonske administracije da se SAD ne zalaže za bojkot glasanja jer smatraju da bi tako bio narušen demokratski princip.

Sa američkim zvaničnikom deo opozicije sastao se u utorak, 11. juna u Beogradu.

Na sastanku su bili lideri Stranke slobode i pravde Dragan Djilas, Demokratske stranke Zoran Lutovac, Narodne stranke Vuk Jeremić, Dveri Boško Obradović i Pokreta slobodnih gradjana Sergej Trifunović.

U ponedeljak, 10. juna Palmer je imao sastanke sa predstavnicima vlasti u Srbiji predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.