AAA

POLITIKA | 13.06.2019 14:00 > 13.06 14:42

Vučić pozvao Jeremića, Djilasa, Obradovića, Bakića da odrede vreme i mesto da 'ispune svoje pretnje'

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas opozicione lidere Dragan Djilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića, i sociologa Jovu Bakića da odrede vreme i mesto njihovog susreta.

Vučić je to izjavio upitan na konferenciji za medije u Beogradu o izjavi sociologa Bakića da će biti sukoba u Srbiji i da vlast neće mirno otići.

"To je demokratsko rešenje onih koji kukaju na nasilje, kažu da su 'duge cevi' spas. Ajd' k'o boga te molim, nemoj više da pretiš po tim novinama! (Vuk) Jeremić, (Dragan) Djilas, (Boško) Obradović i Jovo Bakić evo recite mi gde da dodjem, ja sam sam, a vas petorica mene jednog prebijte da dobijem te grdne batine kao boga vas molim uradite to već jednom!", rekao je Vučić.

Poručio im je da "ne kukaju više i ne plaču po novinama", a negodovao i zato što tužilaštvo ne reaguje na pretnje, jer je tužioce i sudije postavila prethodna vlast 2012. godine.

Govoreći o sudjenju po tužbi Vuka Jeremića protiv njega, Vučić je rekao da se nije pozvao na imunitet, da je istina sve što je rekao o Jeremiću i ponovio da je "Jeremić lopov".

Vučić je kazao da će se odazvati sudskom pozivu i zamolio poslanike Skupštine Srbije da što pre sazovu sednicu i ukinu mu imunitet.

Predsednik Srbije je rekao i da nije zainteresovan za "medijaciju" u tom slučaju, i da će, ukoliko bude osudjen, otići u zatvor, jer "nema para da plati odštetu" koju traži Jeremić.

"Srbija će biti u još težoj situaciji ako ne bude bilo samita u Parizu"

Predsednik Srbije izjavio je danas da će Srbija biti u "još težoj situaciji" ako ne bude bilo samita u Parizu najavljenog za 1. jul.

"Ako ne bude Pariza bićemo u težoj situaciji nego sada, i mi i ceo region", rekao je Vučić novinarima u Palati Srbija.

On je kazao da je Srbija spremna da vodi "konstruktivan dijalog", ali da "ne odustaje od osnovnih principa sa kojima uvek ide u razgovor".

Dodao je i da je za razgovor "potrebno najmanje dvoje".

Vučić je izjavio i da će u narednih desetak dana ponovo pozvati predsednika SAD Donalda Trampa u posetu Srbiji, i da će s nekim od Trampovih najbližih saradnika "pokušati da razgovara" o Kosovu i zatraži podršku za kompromisno rešenje.

On je to rekao upitan o proslavi 20 godina od ulaska snaga NATO na Kosovo, u sredu u Prištini, i povodom izjave američkog zvaničnik Metju Palmera u Prištini da će SAD i dalje biti na strani Kosova.

"Naravno da je Amerika uz Kosovo i da će da ga štiti. To rade i Nemačka i druge zemlje Kvinte i utoliko je za nas problem veći i teži", rekao je Vučić.

Na pitanje o sastanku Palmera s delom opozicije u Beogradu, rekao je da ga ne interesuje o čemu su razgovarali i ocenio da taj sastanak ne znači pobedu opozicije na izborima.

"Mnogi misle da kada se sretnu s nekim od Amerikanaca, znači: 'Evo ih, dolaze na vlast'. Tako mala deca razmišljaju. Promenila su se vremena, morate da imate podršku naroda, to je suština", istakao je Vučić i dodao: "Neka su se sastali, neka se vole koliko hoće i rade šta hoće".
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kosovski premijer Ramuš Haradinaj nema podršku Nemačke za takse, ali će tražiti način da ostanu.

Na pitanje da komentariše to što je Haradinaj rekao, posle boravka u Nemačkoj,  da je zadovoljan,  Vučić je rekao da je Haradinaju potrebno malo da bi bio zadovoljan, za razliku od njega koji uvek misli da se može bolje i više.

Vučić je istakao da ne misli da Haradinaj ima puno razloga da bude zadovoljan.

"Zajednički imenitelj" za Haradinaja i predsednika Kosova Hašima Tačina je u tome, rekao je Vučić, ko se više od njih kune u nekog predstavnika američke administracije.

"Nije Haradinaj sam osmislio sve gluposti koje radi u poslednje vreme. Neka on radi svoj posao, mi ćemo svoj", istaktao rekao je Vučić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.