AAA

POLITIKA | 20.06.2019 17:30 > 20.06 17:30

PSG: Zbog nemara vlasti kiša i grad juče doveli do kataklizme u zemlji


Pokret slobodnih gradjana (PSG) ocenio je da jaka kiša i grad koji su se u sredu desili nisu "nešto neuobičajeno" za podneblje u kojem se Srbija nalazi, ali da su zbog "nemara, neznanja i nezainteresovanosti nadležnih organa da se bave svojim poslom, unaprede i održavaju saobraćajnu infrastrukturu" doveli do "kataklizmičke situacije" u celoj zemlji.

"Odbor za saobraćaj PSG više puta je preventivno ukazivao da je Beogradu, ali i drugim gradovima širom Srbije potrebna rekonstrukcija, održavanje, a gde je potrebno i izgradnja odvodnih kanala prema pravilima struke, koji bi regulisali protok i akumulaciju vode na saobraćajnicama", piše u saopštenju PSG.

PSG je naveo da održavanje odvodnih kanala nije sistemski radjeno niti jednom za vreme vlasti "aktuelne političke grupacije", a da su jučerašnjem kolapsu u Beogradu doprinele "agresivno i bezumno raskopane ulice i promena nivelacije terena kakvu glavni grad ne pamti".

"Postavlja se pitanje ko će snositi odgovornost i nadoknaditi štetu za više desetina sudara, pokvarenih motora, kašnjenja, straha, nervoze kroz šta su sinoć prolazili naši gradjani samo zato što su se našli na putu 'kada nije trebalo'", piše u saopštenju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.