AAA

POLITIKA | 20.06.2019 19:10 > 20.06 19:10

DJB podseća da u Zrenjaninu još nema pijaće vode

Gradski odbor Dosta je bilo u Zrenjaninu ukazao je danas da je 19. juna istekao šestomesečni probni rad postrojenja za prečišćavanje vode i da je najava rešavanja problema pijaće vode još jedno od neispunjenih obećanja vlasti u tom gradu.

Odbornica DJB u Skupštini grada Zrenjanina Svetlana Vukobratović podsetila je da je početkom maja gradonačelnik Zrenjanina obećao da će do sredine juna gradjani Zrenjanina dobiti ispravnu vodu za piće.

Podsetila je i da je krajem prošle godine pušteno u rad postrojenje za prečišćavanje vode, ali da je početkom aprila njegov rad, kako je tada rečeno, privremeno obustavljen.

Vukobratović je navela i da je kompanija "Gruppo Zilio" saopštila da će u fazi probnog rada Postrojenje za prečišćavanje pitke vode obustaviti rad na kratak period i da se u toku testiranja postrojenja pojavila potreba za dodatnim radovima, ali da će biti završeni u kratkom roku i da ranije najavljeni termini početka zvaničnog rada postrojenja neće biti pomerani.

"Mesec dana nakon obustave rada postrojenja za prečišćavanje vode i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je uveravao Zrenjanince da pomeranja roka za rešavanje višedecenijskog problema sa vodom za piće u gradu neće biti, iako se mogu čuti različite spekulacije", ukazala je odbornica Vukobratović.

Pokret Dosta je bilo podseća da je sada sredina juna i upitala gradonačelnika Zrenajnina Čedomira Janjića zbog čega u gradu još nema ispravne vode za piće i šta se trenutno dešava sa postrojenjem za prečišćavanje vode.

"Ko će sada snositi odgovornost za to što ispravne vode za piće još nema, uprkos svim uveravanjima u suprotno? Hoće li se iko iz vladajuće većine izviniti i gradjanima Zrenjanina i Pokretu Dosta je bilo koji je sve vreme od kada je pokrenuta priča o rešavanju problema vode u gradu tvrdio da su rokovi koji se daju nerealni", upitali su iz DJB Zrenjanin.

Svetlana Vukobratović je istakla da je reč o još jednom u nizu primera da prvi čovek grada i vladajuća većina okupljena oko SNS olako daju obećanja i još jedno u nizu njihovih neispunjenih obećanja.

Voda za piće iz gradskog vodovoda u tom gradu zabranjena je za piće od 2004. godine zbog nedozvoljene količine arsena u njoj.

Novo postrojenje za prečišćavanje vode je izgradjeno, ali je u toku probnog rada došlo do tehničkih problema i rad je obustavljen.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.