AAA

POLITIKA | 25.06.2019 11:45 > 25.06 11:45

DS: Pobuna JSO uvod u atentat na Djindjića

Pobuna Jedinice za specijalne operacije (JSO) bila je uvod u ubistvo premijera Djindjića, i tu činjenicu nikakva presuda ne može naknadno promeniti, a ova i ovakva presuda samo dokazuje potrebu da se temeljno promeni vlast koja zločince pomiluje, ocenila je danas Demokratska stranka (DS).

"Oslobodjajuće presude učesnicima oružane pobune JSO šalje opasni i obespokojavajuću poruku svim demokratskim i slobodoumnim ljudima. Ona govori da živimo u zemlji u kojoj se aboliraju zločinačke namere i pokušaji narušavanja normalnosti, a kriminalziju nedužna deca", navela je DS.

U saopštenju te stranke se kaže da je "vlast Aleksandra Vučića donošenjem oslobođajuće presude" još jednom "demonstrirala odnos prema kriminalu, nasilju, diktatu sile".

"Žestina našeg sporenja može i mora biti oko morala, ideje, vrednosti, a ne može se voditi oko nepobitnog: kriminalcima je mesto van društva slobodnih", dodaje se u saopštenju.

"Demokratska stranka ne zaboravlja da je relativizacija zločina uvek bila deo nastojanja aktuelne vlasti, da se zalaganje za revizionizam mogao čuti i, što je još opasnije, osetiti u konkretnim radnjama godinama unazad i da jučerašnja presuda predstavlja samo deo ukupnog činjenja", navodi se u saopštenju.

"Na sprege klanova, mafije, političara i kriminalaca ukazao je bivši načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović, što je navelo vlast da umesto istražnih radnji i utvrdjivanja stvarnih činjenica, posegne za oslobadjajućom presudom za ljude koji su svojim delovanjem iskazivali spremnost da budu udarna pesnica svemu retrogradnom", navela je DS.

"Proklamacije i deklarativna zalaganja za poštovanje nezavisnosti institucija, evropskih vrednosti i prava nisu stvarni sadržaj i iskreno opredeljenje SNS, već je to kontinuitet sa politikom beznadja, straha i ništavila iz devedesetih koja je 2003. godine atentatom na demokratski izabranog premijera Zorana Djindjića,  zemlju i gradjane zaustavilo sa dobrog puta", ocenila je DS u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.