AAA

POLITIKA | 25.06.2019 13:00 > 25.06 13:05

Jovanović (LDP):Oslodadjajuća presuda pripadnicima JSO dokaz da je zločinačko udruženje i dalje živo

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da odluka Apelaciong suda kojom se potvrdjuje oslobadjajuća presuda pripadnicima Jedinice za specijalne operecije (JSO) u slučaju oružane pobune, "predstavlja dokaz da je zločinačko udruženje i dalje živo" i da se "neće smiriti dok do kraja ne relativizuje sve što je vezano za period izmedju oktobra 2000. i marta 2003. godine".

Jovanović je naveo da "nema razumevanja" za one "koji danas ćute" na presudu kojom su i Zvezdan Jovanović i Milorad Ulemek Legija oslobodjeni odgovornosti za pobunu JSO.

"Ti koji danas prelaze preko ove presude, kao da se ništa značajno nije dogodilo, isti su oni koji su kroz kriminalizaciju i rušenje Zorana Djindjića tražili prostor za sebe, a svojim delovanjem pokazuju da su, nažalost, uspeli da od Srbije naprave nesrećnu zemlju, večno zarobljenu u mržnji i zločinu", rekao je Jovanović, navodi se u saopštenju LDP-a.

Apelacioni sud u Beogradu juče je pravosnažno oslobodio Milorada Ulemeka, Zvezdana Jovanovića i pet pripadnika Jedinice za specijalne operecije (JSO) od optužbe da su izvršili oružanu pobunu 2001. godine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.