AAA

POLITIKA | 26.06.2019 11:15 > 26.06 11:15

Mihajlović: Moravski koridor važan za privredni razvoj zemlje

Ministarka gradjevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Moravski koridor jedan od važnijih auto-puteva za privredni razvoj zemlje i da će deonica Pojate-Preljina u dužini od 110 kilometara povezivati gradjane centralne Srbije.

"Imamo Koridor 10 koji nas spaja sa Evropom, imamo Koridor 11 koji nas povezuje sa Crnom Gorom i Jadranskim morem, ali nismo imali koridor koji će povezati Srbiju i gradjane Srbije iznutra, njih 500.000 koji žive u ovom delu centralne Srbije i gde posluje više od 21.000 malih i srednjih preduzeća i preduzetnika", rekla je Mihajlović u Skupštini Srbije.
Tokom obrazlaganja Predloga zakona o utvrdjivanju javnog interesa i posebnim postupcima radi realizacije projekta izgradnje infrastrukturnog koridora autoputa E-761, deonice Pojate-Preljina, Mihajlović je rekla da je razlog za predlaganje posebnog zakona taj što Srbija "nema vremena da čeka" i gradi auto puteve duži niz godina.

Ona je ocenila da bi Koridor 10 bio izgradjen mnogo brže da je postojao poseban zakon za taj autoput.

Moravski koridor povezaće sva veća naseljena mesta u regionu: Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku banju, Kraljevo, Čačak.

Taj koridor biće direktna veza izmedju Koridora 10 i 11 odnosno biće bolja interna povezanost zapadnih i jugozapadnih sa južnim i jugoistočnim delovima Srbije i dalje sa Bugraskom Grčkom i Turskom.

Skupština Srbije pošto je ministarka obrazložila predloženi zakon počela je načelnu raspravu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.