AAA

POLITIKA | 11.07.2019 17:10 > 11.07 17:10

Vlada nagradila srpske košarkašice sa po 10.000 evra

Vlada Srbije nagradila je na današnjoj sednici sa po 10.000 evra članice srpske ženske košarkaške reprezentacije u dinarskoj protivvrednosti za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u košarci za žene, održanom u Srbiji i Letoniji od 27. juna do 7. jula, a isti iznos pripao je i treneru reprezentaciji Marini Maljković.Kako se navodi u saopštenju Vlada je dodelila i nacionalno sportsko priznanje odbojkašici Jasni Bojović za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Luksemburgu i Belgiji 2007. godine.

Vlada je usvojila Program za pojednostavljenje administrativnih postupaka i regulative "e-Papir" za period 2019-2021. godine.

"Usvajanje prgrama je preduslov za sveoubuhvatnu i sistemsku reformu javne uprave u delu koji se odnosi na povećanje efikasnosti u oblasti administrativnih postupaka i unapredjenje kvaliteta u pružanju javnih usluga za privredne subjekte", navodi se u saopštenju i dodaje da se tim dokumentom digizalizuje administrativni postupak koji se odnosi na privredu.

Takodje na današnjoj sednici usvojen je Akcioni plan za sprovodjenje Strategije prevencije i suzbijanja trgovine ljudima, posebno ženama i decom i zaštite žrtava za 2019. i 2020. godinu.

Vlada je usvojila i Rešenje o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, kojim je 470 miliona dinara rasporedjeno na 150 institucija i organizacija koje su učestvovale sa svojim projektima na javnom konkursu Ministarstva pravde, raspisanom u aprilu.

Doneta je i odluka da se otvori Konzulat u turskom gradu Jedrene.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.