AAA

POLITIKA | 12.07.2019 13:30 > 12.07 14:26

Jovanović i Bastać: Zaustaviti divlju gradnju u Beogradu, vlast umešana u kriminalne radnje


Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović optužio je danas državnog sekretara MUP-a Miroslava Miličkovića da štiti divlju gradnju u beogradskoj opštini Rakovica, umesto da obezbedi da policija pruži asistenciju u rušenju nelegalno izgradjenog solitera od osam spratova.

"Divlje gradilište u Ulici kneza Višeslava 59 zahvata i deo opštinske parcele i onemogućava proširivanje te ulice, što direktno ugrožava bezbednost gradjana Rakovice i Beograda", rekao je Jovanović novinarima ispred tog gradilišta.

Jovanović je naveo da u 2018. godini nije iskorišćeno čak 32 odsto sredstava za uklanjanje divlje gradnje, a ruše se samo šupe i porodične zgrade, dok se "toleriše i štiti divlja gradnja višespratnica od strane vlastima bliskih investitora".

Predsednik opštine Stari Grad i član Predsedništva Stranke slobode i pravde Marko Bastać optužio je zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića za bujanje divlje gradnje "zbog centralizacije gradske gradjevinske inspekcije i oduzimanja nadležnosti gradskim opštinama u toj oblasti".

Bastać je istakao da o problemima povezanim sa divljom gradnjom i odgovornima za ovu pojavu gradjani nemaju gde da se informišu, jer se iz gradskog budžeta novac daje režimskim tabloidima, kojima je sve bitnije od istine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.