AAA

POLITIKA | 13.07.2019 19:15 > 13.07 21:04

Protest u Beogradu: Okupljeni gradjani su prava elita jer se ne plaše da dignu svoj glas

Potpredsednica Demokratske stranke i odbornica te stranke u Skupštini opštine Vršac Dragana Rakić poručila je danas na skupu "Jedan od pet miliona" u centru Beograda okupljenima da su oni, kako je rekla, prava elita jer se ne plaše da dignu svoj glas u borbi za opšte dobro.

"Lažna elita su svi oni koji iz ličnih interesa ljube skute diktatoru Aleksandru Vučiću", rekla je Rakić navodeći da se Vučić "plaši jedinstva opozicije i pokušava da unese razdor, ali da u tome neće uspeti".

Ona je rekla da se "lažna diploma može dobiti u svakoj zemlji, ali da samo u Vučićevoj Srbiji sa njom možete postati ministar policije".

Prema njenim rečima, u svakoj normalnoj zemlji bi zbog takve afere pala vlada.

"Nema pravde, zato je tražimo na ulici, bićemo tu koliko god treba dok ne vidimo ledja Vučiću i svima onima koji uništavaju Srbiju", poručila je Rakić koja je članica Asocijacije slobodnih odbornika.

Kod Terazijske česme okupljenima se obratio i Marko Radosavljević koga je na prošlom pretestu u Beogradu policija privela zbog, kako je rekao, pištaljke.

"Nisu me ućutkali i neću prestati da se borim protiv ovog zla koje je okupiralo državu" rekao je Radosavljević.

On je poručio gradjanima da se mora pružiti "ozbiljan otpor ovom teroru" napominjući da je on "za svaki legitiman gradjanski otpor".

Jedan od organizatora protesta "Jedan od pet miliona" Miodrag Simović rekao je da "Vučić štiti (ministra policije) Nebojšu Stefanovića zbog njegove lažne diplome, a predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković novinara Zorana Ćirjakovića".

On je pozvao okupljene da odu do zgrade Rektorata čija je dužnost da preispita rad svih univerziteta.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.