AAA

POLITIKA | 15.07.2019 15:20 > 15.07 15:20

MUP: Nije tačno da su policajci saopštili Djilasu da nema istrage protiv njega

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da su potpuno netačni navodi lidera Stranke slobode i pravde Dragana Djilasa da su mu u Policijskoj upravi Beograda rekli da nemaju saznanja da se protiv njega vodi istraga.

"Istom je predočeno da će, ukoliko za tim bude potrebe, biti uredno pozvan da da izjavu, u skladu sa standardnim procedurama koje su, podsećamo, iste i za njega kao i za sve druge gradjane Srbije. Policijski službenici su mu saopštili i da je za sve druge informacije potrebno da se obrati tužilaštvu. Napominjemo da su policijski službenici odgovorili u skladu sa važećim propisima, s obzirom da po zakonima nisu ovlašćeni da daju informacije o detaljima iz istraga, niti o toku istih, te shodno tome ovakva obaveštenja nisu ni davali", navodi se u saopštenju MUP-a.

MUP je dodao da Policijska uprava Beograda apeluje na pojedine političare da prestanu da vrše pritisak na institucije i iznose netačne navode.

Djilas je ranije danas posetio Policijsku upravu Beograda da bi se raspitao da li se protiv njega vodi istraga, kao što to tvrde ministar policije Nebojša Stefanović i premijerka Ana Brnabić.

Nakon što je izašao iz zgrade, Djilas je novinarima rekao da su mu policajci saopštili da se protiv njega ne vodi istraga kao i da nema nikog kome bi eventualno mogao da da izjavu jer su svi angažovani povodom posete francuskog predsednika Emanuela Makrona.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.