AAA

POLITIKA | 23.07.2019 09:45 > 23.07 09:45

Miloš Jovanović (DSS): Molba SzS za sastanak sa Makronom ponižavajuća i naivna

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da je molba Saveza za Srbiju (SzS) za susret  sa Emanuelom Makronom s jedne strane ponižavajuća jer time priznaju sopstvenu nesposobnost, a s druge strane naivna, jer predsednika Francuske ne zanimaju žalbe o stanju demokratije sve dok su geopolitički i ekonomski interesi njegove zemlje zadovoljeni u dovoljnoj meri.Jovanović je za dnevni list "Danas" od utorka rekao da je zahtev SzS da se čelnici te koalicije sastanu sa Makronom tokom posete Beogradu i nevaspitan, jer, prema njegovom mišljenju "zreli i ozbiljni narodi, odnosno njihove elite probleme sami rešavaju i ne iznose ih pred stranca".

"Nažalost, sve su to pojavni oblici naše sadašnje vazalne svesti. Ona je po prirodi stvari slugeranjska prema jačem, a autoritarna prema slabijem i kao takva nikada gospodska niti demokratska. I to je jedna od najvažnijih stvari koju moramo da počnemo kolektivno da menjamo", kazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, podjednako je nedostojanstveno i ponižavajuće kada istovremeno i predsednik Srbije Aleksandar Vučić pred stranim zvaničnikom podrugljivo i ironično komentariše srpsku opoziciju. 

"Kakve god da su, i srpska opozicija, i srpska vlast su naše i pred 'tudjinom' se ne smeju izvrgavati ruglu jer time izvrgavamo ruglu sami sebe", rekao je Jovanović.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.