AAA

POLITIKA | 23.07.2019 15:50 > 23.07 15:50

Narodna stranka pita Vladu: Zašto Trstenik nije na spisku opština za sanaciju posledica poplava

Narodna stranka upitala je danas Vladu Srbije zašto Trstenik nije na spisku gradova i opština za hitnu sanaciju posledica junskih poplava, iako je kako je navedeno, "ta opština, po tvrdnji čelnika lokalne naprednjačke vlasti, pretrpela veće štete od poplava nego 2014. godine".
Predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke Trstenik Vladan Miodragović pozvao je predsednika te opštine Aleksandra Ćirića iz SNS-a da gradjanima podnese izveštaj o posledicama poplava i o tome šta je do sada uradjeno na sanaciji.

"Gradjani Trstenika gledali su rijaliti šou u kojem Aleksandar Vučić dolazi u jedno domaćinstvo u Ribniku i pred kamerama nudi novac za odštetu, ali se na tome završila cela priča. Ta porodica, koja je u odnosu na druge imala minimalnu štetu, dobila je novac, a ostali još čekaju. Ne znaju šta i ne znaju do kada da čekaju i to je pitanje na koje Ćirić mora da odgovori", rekao je Miodragović a prenela Narodna stranka.

Miodragović je rekao da je Vučić "zaobišao" selo Selište, u kojem je poplavljeno više od 150 kuća i gde je jedan čovek stradao, navodeći da je "sraman način na koji se vlast poigrava sa ljudima u najtežim situacijama".

"Pred kamerama pričaju jedno, a u stvarnosti se dešava potpuno drugo. Dokaz je i odluka vlade u kojoj se navodi da je prioritet dat područjima na kojima su bili ugroženi i ljudski životi, koja su pretrpela najveće materijalne štete i na kojima je visok stepen rizika od novih poplava, čak i u 2019. godini. Uprkos tome što Trstenik ispunjava sve ove uslove, nema ga na spisku za hitnu sanaciju", kazao je Miodragović.

On je pozvao predstavnike Vlade Srbije i lokalne vlasti da odgovore da li Trstenik nije dobio pomoć zato što je "grad nižeg ranga" ili je, kako je ocenio, "skidanje sa spiska hitne sanacije posledica nesposobnosti vlasti da pripremi potrebnu dokumentaciju".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.