AAA

POLITIKA | 23.07.2019 20:15 > 23.07 20:29

Vučić: Pozvaćemo svetske institucije da provere birački spisak u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će država pozvati predstavnike relevantnih medjunarodnih institucija da dodju u Srbiju "pet-šest meseci" pre održavanja izbora kako bi proverili birački spisak i utvrdili, kako je rekao, "da li nešto petljamo ili krademo".

Vučić je za TV-Pink rekao da očekuje da će premijerka Ana Brnabić možda već sutra izneti taj predlog.

"Pošto su (opozicija) lagali kako mrtvi glasaju, a živi ne mogu, mi ćemo da pozovemo medjunarodne predstavnike da dodju pet-šest meseci pre izbora i provere da li nešto petljamo ili krademo, pa neka bude kako kažu svetski priznate institucije", kazao je predsednik Srbije.


Imam dokaze su Tomislava Nikolića i mene prisluškivali dok smo bili u opoziciji
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da raspolaže dokazima da su Tomislava Nikolića i njega prisluškivali "sve vreme" dok su bili u opoziciji.

On je odbacio navode lidera Saveza za Srbiju da ih pripadnici MUP-a prate i prisluškuju, navodeći da je "svakome jasno da ih niko prisluškuje i ne prati".

"Sve je to bezveze, polazeći od sebe oni računaju da smo mi kao oni. Ne razumem zašto je MUP demantovao njihove navode, time im samo pridaju značaj. Svakome je jasno da ih niko ne prisluškuje, pa ja kao da sam ih lično vadio iz fioke da mi budu politički protivnici jer gore ne mogu da nadjem", rekao je Vučić za televiziju Pink.

Upitan da li ima saznanja o tajnoj operaciji "Omča", koju po navodima jednog tabloida sprovode zapadne ambasade sa ciljem da ga sruše sa vlasti, Vučić je rekao da ne želi da priča o tim stvarima jer je to kako je naveo, posao nadležnih organa.

"BIA ima svoj posao, druge strane službe svoj, samo neka rade svoj posao profesionalno", rekao je Vučić.

On je dodao da će državni organi utvrditi ko je pratio suprugu brata Siniše Malog, navodeći da to "sigurno" nije učinio "niko od nadležnih lica".

"Očekujem da nadležni državni organi obaveste ko je to lice. U svakom slučaju, neće se sakriti, nadležni će otkriti celu pozadinu", rekao je predsednik Srbije.

Upitan kako komentariše "napade" na članove njegove porodice, Vučić je rekao da nije "nenaviknut" na njih i da nema prevelike probleme sa tim.

"Ljudi su već navikli na sve laži koje su mogli da izgovore o meni i mojoj porodici za sedam godina i znaju da su to neistine. Ne moram da ponavljam koliko su mi kriminalizovali brata, a priča o deci je toliko odvratna da ne želim da je komentarišem, to govori o onima koji se takvim kampanjama služe. Nije prijatno ali moj posao je da trpim sve udarce i da brinem za Srbiju i sve njene gradjane", dodao je Vučić.


Veće plate za medicinske sestre i lekare, vojnike, policajce...
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će se plate lekarima i medicinskim sestarama povećati i do 15 odsto jer se uvodi red u zdravstvo, a prostor za korupciju se smanjuje.

Njavio je i povećanje plata vojnicima, policajcima, socijalnim radnicima, osoblju javne uprave.

"Imamo mnogo problema u zdravstvu s finasijama mnogo trošimo, iako smo dosta napredovali u toj oblasti. Damo 10 miliona evra za opštu bolnicu i kada piatate ljude 'kolike su im zalihe' oni ne znaju, jer niko ne vodi materijano knjigovodstvo već decenijama", rekao je Vučić za TV-PINK.

Vučić je naveo i da je u vreme dok je bio potpredsednik Vlade, "minimalac" bio 16 hiljada, a da sada traže da se podigne na 32 hiljade.

"Ne možemo privatnike da opteretimo toliko. Moramo da vodimo računa da privatni sektor to može da podnese. Moramo da brinemo i o radnicima, i o privatnicima", rekao je Vučić.

Naveo je da se mnogi žale na puteve u Srbiji, a da su bolji nego u "mnogim evropskim metropolama", a i da očekuje izgradnju "mnogo brzih saobraćajnica".
Vučić očekuje dobar kontakt s Džonsonom i podršku Londona
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas izjavio da će Srbija imati "značajniju podršku" Velike Britanije kada noivoizabrani vodja britanskih konzervativaca, Boris Džonson, postane britanski premijer.

"Imaćemo dobar kontakt. Ono što mogu da garantujem je da ćemo uvek moći da čujemo šta Britanija misli, i da će oni hteti da saslušaju šta ja imam da kažem", rekao je Vučić za TV-Pink.

Vučić je rekao da veruje da će Džonson odgovoriti na poziv da poseti Srbiju, ali da od interesa Londona zavisi da li će odgovor na taj poziv biti "pozitivan ili negativan".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.