AAA

POLITIKA | 08.08.2019 17:20 > 08.08 17:20

Zelenović: Šabac je izdajnik jer pomaže Srbima, a Vučić patriota jer je partner Haradinaju

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je da je ponosan što stoji na čelu gradske vlasti koja pomaže Srbima na Кosovu i koja širi duh saradnje i razumevanja medju ljudima.

On je to rekao povodom današnje odluke Skupštine grada Šapca da pomogne srpskim porodicama u Goraždevcu da podignu zasade jagoda.

"Hoćemo da menjamo na bolje živote porodica Srba koji žive u selima u blizini Peći, u Metohiji. Obučićemo i njihove komšije Albance da uzgajaju jagodu na moderan način. Za Albance će novčanu pomoć za nabavku sadnica obezbediti grad Peć. I Srbima i Albancima značajan deo novčane pomoći za opremu i tehniku kroz ovaj projekat obezbedjuje organizacija 'Diakonie' iz Austrije", rekao je u pisanoj izjavi Zelenović, a saopšteno iz njegovog kabineta.

Kako je naveo, "tvrdnja da pomažući Srbima na Кosovu radimo protiv svoje države i izdajemo zemlju je bezočna laž".
"U Peći je sa gradonačelnikom ovog grada u koaliciji Srpska lista, što će reći Srpska napredna stranka (SNS). Izbori, na kojima je sadašnji gradonačelnik Peći pobedio, održani su tako što je na njima učestvovala Srpska lista (SL), dakle SNS. Aleksandar Vučić je svom snagom gurao Srbe na te izbore.

I sada nas, većinu u šabačkom parlamentu, SNS, šabačka opozicija, optužuje da smo izdajnici. A Vučić je kobajagi heroj!", naglasio je Zelenović.

"I još više od toga", rekao je Zelenović, "SL, što će reći SNS, učestvovala je na parlamentarnim izborima na Кosovu".

"Pa je SL, što će reći SNS, ušla u vladu, čiji je premijer Ramuš Haradinaj, a koalicioni partneri Hašim Tači i Кadri Veselji. E, dakle, sada smo mi izdajnici zato što omogućujemo Srbima na Кosovu da žive bolje, a Vučić je heroj zato što sedi u vladi koju vodi Haradinaj", istakao je Zelenović.

On je rekao da su "laži i obmane tehnologija vlasti SNS-a i da je želja da unište svakoga ko drugačije misli opsesija ove stranke i njenog vodje", navodeći da će "naprednjaci i dalje raditi ono što najbolje znaju praviće cirkus od Srbije".
Govoreći o načinu pomoći Srbima u Goraždevcu, on je istakao da su jagode promenile živote hiljadama porodica na bolje i naveo da je početkom ovog veka u Šapcu bilo dvadesetak hektara zasadjenih jagodom, dok je danas 1.200 hektara.

"U proteklih deset godina promet od jagoda koji su ostvarili gradjani Šapca bio je više od 120 miliona evra. Zarada je bila oko 60 miliona evra. Sve se to dogodilo jer je grad uložio oko milion evra, da zajedno sa poljoprivrednicima iskopa preko 600 dubinskih bunara", podsetio je Zelenović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.