AAA

POLITIKA | 08.08.2019 18:45 > 08.08 18:45

Tepić: SSP neće učestvovati ni sutra ni svaki naredni put dok razgovori ne budu otvoreni za javnost

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) i poslanica Marinika Tepić kazala je danas da ta stranka neće učestvovati ni sutra ni svaki naredni put na okruglom stolu o izbornim uslovima na Fakultetu političkih nauka u Beogradu dok god oni ne budu u potpunosti otvoreni za javnost.

Tepić je na televiziji N1 kazala da je o tome predsednik SSP-a Dragan Djilas još ranije obavestio jednog od organizatora tog okruglog stola izvršnog direktora Fonda za otvoreno društvo Milana Antonijevića.

Govoreći o prvom okruglom stolu na Fakultetu političkih nauka prošle nedelje Tepić je rekla da bi ta stranka na taj prvi sastanak svakako odazvala i zbog tog fakulteta jer jedan deo profesora FPN-a jesu deo stručnog tima protesta "Jedan od pet miliona".

"Netačno je da je dijalog bio konstruktivan, niti je bilo dijaloga niti pregovora, niti je bilo šta bilo konstruktivno", ocenila je Tepić o prvom sastanku na FPN-u i dodala da to ne smeju ostati tajni sastanci.

Ona je navela da nema pregovora i razgovora oko poštovanja zakona.

Tepić je rekla da što se tiče SSP-a da se ta stranka još u julu izjasnila i da je još tada trebalo doneti odluka o bojkotu predstojećih izbora.

Ona je navela da kod aktuelne vlasti postoji uznemirenje i da je su efekti protesta "Jedan od pet miliona" bili i to da je kao odgovor na proteste, kako je ocenila, predsednik Srbije Aleksandar Vučić krenuo u svoju kampanju "Budućnost Srbije".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.