AAA

POLITIKA | 09.08.2019 17:20 > 09.08 17:20

Ne davimo Beograd: Format dijaloga nema potencijal za unapredjenje izbornih uslova

Inicijativa Ne davimo Beograd ocenila je da je posle današnjeg predstavnika vlasti i opozicije na beogradskom Fakultetu političkih nauka, "potpuno jasno" da taj format dijaloga nema ozbiljni potencijal da gradjanima Srbije donese unapredjenje izbornih uslova".

Inicijativa je u saopštenju optužila predstavnike vlasti da su "iskoristili ove razgovore da još jednom izigraju javnost stvarajući lažni utisak da im je stalo do dijaloga" i pozvala na odgovornost "sve učesnike razgovora, kao i organizatore, zato što su dozvolili da ovaj proces skrene u političko nadigravanje, neozbiljnost, prepucavanje i cirkus".

"Smatramo da sa predstavnicima vlasti možemo razgovarati jedino o načinu usvajanja preporuka koje bi obezbedile minimum demokratskih procesa od strane nadležnih organa. Kako je očigledno da ne postoji politička volja režima da ove preporuke usvoji, opozicija treba odlučno da krene u pripremu narednih koraka", stoji u saopštenju.

Ocenjuje se da su organizatori skupa, "insistiranjem na pravilima koja očito nisu jasna svim učesnicima dijaloga, stvorili utisak tajnog dogovaranja političke elite koja želi da isključi gradjane iz svoje podele plena".

"Očigledno je da učesnici, predstavnici vlasti, nisu došli ni da traže rešenje već da učešćem u ovim pregovorima pokažu kako ipak mogu da razgovaraju, interpretirajući ga u medijima kako njima odgovara", ocenili su iz Inicijative Ne davimo Beograd.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.