AAA

POLITIKA | 09.08.2019 21:30 > 09.08 21:30

Movsesijan (Nova stranka): Vlast ne želi da bilo šta promeni do predstojećih izbora

Predsednik Saveta Nove stranke Aris Movsesijan izjavio je danas da aktuelna vlast ne želi da se bilo šta promeni do predstojećih izbora 2020. godine jer, kako je kazao, nije bilo nikakvog pomaka od prvog sastanka predstavnika vlasti i opozicije u Beogradu.

"Ako žele da razgovaramo, moraju da učine makar jedan korak koji bi dokazao tu nameru. Nova stranka jeste za dijalog, ali od decembra 'na stolu' su uslovi opozicije o koje su se sve do sada oglušili oni koji bi trebalo da reaguju", navodi se u pisanoj izjavi Movsesijana.

On je istakao da je ključno pitanje da li aktuelna vlast smatra da ima problema u izbornom procesu ili ne, "ako je suditi po izjavama zvaničnika Srpske napredne stranke i na kraju današnjeg intervjua 'samozvanog' predsednika Aleksandra Vučića, ne postoji ni naznaka da se bilo koji segment kršenja izbornih procedura želi poboljšati od strane režima".

Movsesijan je kazao da će aktuelna vlast pokazati da joj je stalo do dijaloga ukoliko učini korak kojim će pokazati prihvatanja postojanja problema "kršenja zakona vezanih za sve aspekte izbora".

"U medjuvremenu su se organizacije CRTA i CESID, pa i nezavisni tim stručnjaka, potrudili da jasno definišu probleme na koje ukazuju izveštaj Evropske komisije, OEBS i Fridom haus. Nikakav odgovor na to režim nije udostojio ni opoziciju niti predlagače", rekao je on.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.