AAA

POLITIKA | 13.08.2019 16:50 > 13.08 16:56

Jovanović: Gradska vlast nespremna za novu školsku godinu, Vesić i Gak da podnesu ostavke

Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da gradska vlast nespremno dočekuje novu školsku godinu, što je ogroman problem za djake i roditelje. "Iako je od jeseni planirano postepeno uvodjenje celodnevne nastave, nisu povećani kapaciteti u postojećim školama, a nijedna potpuno nova školska zgrada nije izgradjena još od 2014. godine", istakao je Jovanović u pisanoj izjavi.

Dodao je i da je obećanje Srpske napredne stranke da će biti izgradjena nova škola u Surčinu, nije ostvareno.
"Nije ispunjeno ni obećanje prethodnog gradonačelnika Siniše Malog da će nova škola u naselju Leštane biti gotova za školsku godinu 2017/18. Najnovije obećanje zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da će ta škola biti spremna za predstojeću školsku godinu takodje neće biti ostvareno“, naveo je Jovanović.

Jovanović je kao ogroman propust vlasti naveo to što nisu izgradjeni novi školski objekti u Novom Beogradu i naseljima Borča, Mirijevo i Cerak.

On je kao ogroman propust gradske vlasti ocenio i to što se u Osnovnoj školi "Vasa Čarapić" u opštini Voždovac preliva septička jama, dok će deca u Batajnici biti izložena maltretiranju i prevozu u udaljenu školu zbog zakasnele rekonstrukcije školske zgrade.

"Roditelji po prvi put u novijoj istoriji spavaju na ulici da bi stigli da upišu decu na vreme u školu, a deci nisu obezbedjeni udžbenici i po jedan obrok na teret budžeta Grada Beograda", naveo je Jovanović.

On je kazao da se ranijim izjavama da "Beogradu nisu potrebne nove škole", aktuelni gradski sekretar za obrazovanje Slavko Gak diskvalifikovao za tu funkciju. "Današnjom izjavom da je ulaganje u obrazovanje prioritet ove gradske vlasti, narugao se svim djacima i roditeljima u Beogradu", istakao je Jovanović.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.