AAA

POLITIKA | 15.08.2019 08:55 > 15.08 09:29

Stojanović: Opozicija ne sme da dozvoli da je Vučić 'smuva' na izbore


Politikolog i doktorant na Fakultetu političkih nauka (FPN) Boban Stojanović izjavio je da je od suštinske važnosti da opozicija ne odustane ni od jednog od 42 zahteva ekspetskog tima i da ne dozvoli da ih (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić "smuva" na izbore.

Povodom okruglog stola vlasti i opozicije, Stojanović u autorskom tekstu u NIN-u iznosi svoj ključni utisak da je "Vučić shvatio da opozicija na preti 'praznom puškom' i da je stvarno spremna na bojkot".

On je ocenio da "drugog puta osim bojkota i nema i da je to jedina racionalna odluka".

"Ostaje pitanje da li je bojkot izbora od strane opozicije izvesna odluka. Meni deluje da jeste. Osim potpisanog Sporazuma sa narodom, sada već ozbiljno pripremljenog terena u javnosti da je bojkot izvestan, kao i toga da svi znamo da Vučić neće ispuniti sve zahteve do kraja septembra deluje da ne postoje opcije pod kojima sada opozicija može da izadje na izbore", rekao je Stojanović koji je član ekspertskog tima koji je izradio preporuke za slobodne i poštene izbore.

Prema njegovim rečima, "u septembru bi trebalo da usledi proglašenje bojkota i otpočinjanje kampanje bojkota koja mora biti pažljivo komunicirana i bez stvaranja očekivanja kod gradjana da će se izbori sprečiti, da će se dan nakon izbora nešto veliko desiti i da će Vučić pasti sam od sebe, bez poraza na izborima".

"Bojkot ovih izbora je samo način da se demaskira oblik režima u Srbiji i sredstvo pritiska da bi se izbori koji slede nakon bojkota dočekali u boljim izbornim uslovima", naveo je Stojanović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.