AAA

POLITIKA | 15.08.2019 20:00 > 15.08 20:00

Jeremić: Pad Univerziteta u Beogradu na Šangajskoj listi rezultat prezira i nebrige vlasti

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je danas da je pad na Šangajskoj listi Univerziteta u Beogradu za više od 100 mesta rezultat "prezira i nebrige" aktuelne vlasti za obrazovanje.

On je istakao da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću nisu potrebni obrazovani i slobodni ljudi, "već siromašni gradjani ucenjeni da glasaju za Srpsku naprednu stranku da bi zadržali platu od 200 evra".

"Zbog toga se obrazovanje u Srbiji sistematski ponižava i uništava, a desetine hiljada mladih i obrazovanih ljudi godišnje napušta zemlju", dodao je Jeremić.

"U vrhu vlasti najznačajnije pozicije zauzimaju dokazani falsifikatori poput Siniše Malog i Nebojše Stefanovića, čoveka koji je kupio diplomu nepostojećeg fakulteta, a potom prepisao doktorat, dok je na čelu vlade osoba čije su realne akademske kvalifikacije skromnije od bilo koga koji je tu funkciju obavljao u prošlosti", navodi se u pisanoj izjavi Vuka Jeremića.

On je najavio da će Narodna stranka "po preuzimanju odgovornosti za upravljanje državom, tretirati obrazovanje kao jedan od najvažnijih prioriteta, a mladim stručnjacima će biti obezbedjeni adekvatni uslovi za život i rad".

Univerzitet u Beogradu saopštio je ranije danas na svom sajtu da se pozicijа tog Univerzitetа na Šangajskoj listi pomerilа nаniže u odnosu nа stаbilno zаuzimаnje rаngа oko 300. mestа u prethodne tri godine. Ovaj univerzitet se nа prestižnoj Šаngаjskoj listi nаlаzi izmedju 401. i 500. mestа, od 1.000 rаngirаnih univerzitetа u svetu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.