AAA

POLITIKA | 17.08.2019 19:50 > 17.08 19:50

Jeda od pet milion: Nema pregovora sa Vučićem, bojkot izbora

Sa protesta "Jedan od pet miliona" u Beogradu, jedan od njegovih organizatora, Srdjan Marković, pozvao je bojkot predstrojećih izbora, zakazanih za proleće i rekao da nema pregovora i okruglih stolova sa predsednikom Srpske napredne stranke i države Aleksandrom Vučićem.

"Izbori će izgledati kao kad su nas tukli u subotu ispred zgrade Predsedništva", rekao je Marković, podsetivši na dogadjaje  tokom prethodnog protesta Jedan od pet miliona.
Marković je poručio Vučiću da nema potrebe da se plaši "jer ga niko neće tući".

On je rekao da je Vučić "uzurpirao vlast, bojkotuje zdrav razum, bojkotuje sve nas i zato  nema pregovora ni okruglih stolova jer mi volimo Srbiju".

Prema njegovim rečima, u ovakvoj atmosferi u društvu nije moguće da postoje fer izbori.

"Razoktićemo sve laži i prevare i za sve lopovluke ćete ići u zatvor, tako će se u Srbiji početi da se vrednuje profesionalizam", rekao je on i najavio da se ide ka Predsedništvu.

Organizatori protesta saopštili su da je današnje okupljanje, 37 po redu u Beogradu,  posvećeno borbi protiv nasilja i prebijanja nesitomišljenika vlasti, rodne ravnopravnosti ali i ponižavanja vojske koje sprovodi Vučić.

Organizator je podsetio da su Markovića proše subote "pripadnici vojne policije Kobre udarili i prebacili preko ograde ispred zgrade Predsedništva".

Po nalogu Vučića ograda je uklonjena a ispred zgade su postavljene ženskE pripadnicE Kobri.


 KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.