AAA

POLITIKA | 19.08.2019 15:50 > 19.08 15:50

Vesić: SNS ne pristaje na zahteve opozicije da se Vučiću zabrani bavljenje politikom

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić izjavio je danas da SNS neće pristati na zahteve opozicije "da se Aleksandru Vučiću zabrani bavljenje politikom" i da se "nezakonito promeni sastav Regulatornog tela za elektronske medije (REM)".

Vesić je novinarima posle okruglog stola na Fakultetu političkih nauka u Beogradu o izbornim uslovima rekao da je opozicija "shvatili" da je taj dijalog način "da oni dodju na vlast i da uredjujuju mediji i odredjuju šta će ko da piše i vrate Dragana Djilasa u RTS i REM".
On je kazao da će SNS nastaviti da učestvuje na okruglim stolovima i da će insistirati da se razgovara u skladu sa zakonom.

Vesić je rekao da SNS ne pada na pamet da razgovaraju o tome kako mediji treba da rade.

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić rekao je da su na okruglom stolu neki predstavnici opozicije iznosili ultimatume i tražili da se smene članovi REM-a igornišući zakon.

Napomenuo da samo Savet REM-a može da predloži razrešenje člana ukoliko je prekršio zakon i da taj predlog potom ide u Skupštinu Srbije, a da ne može Skupština sama da ih bez tog predloga razreši.

On je kazao da je prihvatljiv zahtev opozicije da se izabere Nadzorni odbor Skupštine Srbije, što je bio predlog i civilnog sektora.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.