AAA

POLITIKA | 20.08.2019 09:30 > 20.08 09:30

Nenadić (Transparentnost Srbija): Signal konstruktivnosti sastanaka to što su se svi akteri pojavili

Programski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić izjavio je danas da je dovoljni signal konstruktivnosti sastanaka na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu to što su se svi akteri pojavili.

Tokom gostovanja na televiziji Prva on je ocenio da se nije pošlo od "prave stvari" na sastancima predstavnika vlasti, opozicije i civilnog sektora na FPN i istakao da postoje ozbiljni problemi kao što su finansiranje političkih organizacija koji moraju da budu rešeni.

Govoreći o zahtevima koje su predstavnici opozicije uputili aktuelnoj vlasti kazao je da je opozicija i ranije iznosila te predloge. "Razumem što su ponavljali svoje zahteva, ali i mi smo došli da predstavimo naše predloge i smatramo da svi treba da se izjasne o tim predlozima. To bi bilo dobro za društvo", kazao je Nenadić.

Poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Vladimir Orlić govoreći u toj emisiji kazao je da će predstavnici vlasti nastaviti da odlaze na sastanke iako su predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) saopštili da se više neće odazivati na pozive.

"Mi ćemo nastaviti da dolazimo na okrugle stolove zbog organizatora i njihovih preporuka", rekao je on.

Orlić je ocenio da su protivni zakonu predlozi predstavnika SzS da se kroz Skupštinu Srbije izmene članovi Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.