AAA

POLITIKA | 20.08.2019 10:45 > 20.08 12:45

Božović (DS):Hitno uključiti struju stanarima Bristola. Ministarstvo: Odgovornost na korisnicima smeštaja i Božoviću koji je zamenio brave

Poslanik Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Balša Božović izjavio je danas povodom ponovnog isključivanja struje vojnim penzionerima koji stanuju u hotelu "Bristol" u Beogradu da će ministar odbrane Aleksandar Vulin snositi odgovornost za ugrožavanje njihovog zdravlja i bezbednosti.

Božović je pozvao nadležne da hitno uključe struju stanarima i istakao da "neće ostaviti porodice stanara da se bore sami".

"Današnje ponovno isključenje struje porodicama vojnih penzionera koje žive u hotelu Bristol i uredno plaćaju sve račune predstavlja samo još jedan besramni pritisak režima koji već mesecima pokušava da ih izbaci na ulicu kako bi njihov jedini dom poklonio investitoru 'Beograda na vodi'", navodi se u pisanoj izjavi Božovića.

On je kazao da još uvek nije dobio odgovor na pitanje šta je sa preko 100 stanova koje je grad Beograd obezbedio za porodice iz Bristola i upitao gde su sada zaštitnik gradjana Zoran Pašalić i nadležne institucije.

Ministarstvo odbrane: Božović zloupotrebljava korisnike hotela Bristol u dnevno političke svrhe

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović zloupotrebljava korisnike smeštaja nekadašnjeg hotela "Bristol" u dnevno političke svrhe.

Ministarstvo je navelo da Božović umesto iznalaženja rešenja produbljuje njihove probleme predlažući im, kako je ocenjeno, nemoguća rešenja za koja unapred zna da nisu u skladu sa zakonom.

To ministarstvo je istaklo da je odgovornost isključivo na osobama koje i dalje borave u "Bristolu" i Božoviću koji je, kako se navodi, neovlašćeno zamenio brave na ulaznim vratima.

"Umesto praznih obećanja onih koji ne žele rešenje problema, Ministarstvo odbrane još jednom poziva lica koja i dalje borave u zgradi nekadašnjeg hotela 'Bristol' da se odmah usele u stanove za privremeni smeštaj u 'A bloku' koji su dobijeni od Grada Beograda ili u vojnosamačke hotele 'Zvezdara' i 'Galeb' u Beogradu, u skladu sa pravima koja ostvaruju", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da to ministarstvo nije korisnik nekadašnjeg hotela "Bristol", da se taj objekat više ne održava i da ne postoji zakonski osnov da se planiraju i opredele novčana sredstva za plaćanje komunalnih usluga.

Ministarstvo odbrane je pozvalo sve nadležne inspekcijske službe da izadju na lice mesta i postupe u skladu sa svojim nadležnostima.

Poslanik DS u Skupštini Srbije Balša Božović izjavio je ranije danas povodom ponovnog isključivanja struje vojnim penzionerima koji stanuju u hotelu "Bristol" u Beogradu da će ministar odbrane Aleksandar Vulin snositi odgovornost za ugrožavanje njihovog zdravlja i bezbednosti.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.