AAA

POLITIKA | 23.08.2019 16:40 > 23.08 18:29

Sastanak opozicije održan u Beogradu. U narednim danima stranke konačno o bojkotu izbora (VIDEO)


U zgradi beogradske opštine Stari grada danas je nešto posle 16 časova počeo sastanaka predstavnika opozicionih stranaka o, kako je najavljeno, aktuelnoj političkoj situacija.

Na sastanak su došli predstavnici Saveza za Srbiju Dragan Djilas (SSP), Zoran Lutovac (DS), Dušan Petrović (Zajedno za Srbiju), Zdravko Ponoš (Narodna stranka) Borko Stefanović (SSP), Jugoslav Kiprijanović (Dveri).

Došli su i predstavnici stranka i pokreta koji nisu deo tog saveza: Socijaldemokratske stranke, udruženja Jedan od pet miliona, Ne davimo beograd, Dosta je bilo, Lokalni front i Stranke moderne Srbije.

Prethodni sastanak predstavnika opozicije održan je 5. avgusta, takodje u Opštini Stari grad,a tema je bila sprovodjenje "Sporazuma s narodom".

Dragan Djilas: Svaka stranka će pojedinačno odlučivati o bojkotu
Zajednički stav Saveza za Srbiju je identičan nema smisla učestvovati na izborima pod ovakvim uslovima odnosno ako nisu  fer i pošteni, ali svaka stranka pojedinačno će u narednih nekoliko dana doneti konačnu odluku o bojkotu, izjavio je danas predsedenik Stranke slobode i pravde Dragan Djilas.

Djilas je novinarima u Beogradu, posle sastanka potpisnika Sporazuma sa narodom, rekao da će njegova stranka odlučivati o bojkotu 1. septembra, Dveri naredne nedelje, a preostale stranke koje su deo saveza u prvih 15  dana septembra.

On je kazao da opoziciona organizacija koje su učestvovala na sastanku iskazale stav da nisu spremne da izadju na "lažne izbore", i da će odluku o bojkotu doneti u narednom periodu ili kada izbori budu raspisani.

Djilas je rekao i da je svestan da odluka o bojkotu nije laka ali da on ne očekuje velike napretke u procesu demokratizacije i oslobadjenja medija.
BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.