AAA

POLITIKA | 30.08.2019 15:10 > 30.08 15:18

Zelenović za Betu: Izneli smo zahteve protesta i za poštene izbore, rok za izmenu REM-a 15.septembar

Predsedavajući Saveza za Srbiju i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenovič izjavio je danas da su delegaciji Evropskog parlamenta objašnjeni zahtevi protesta "Jedan od pet miliona" i zahtevi za poštene izbore i da su obavešteni da se neće ići na izbore ako ne budu ispunjeni ti zahtevi. On je agenciji Beta rekao da je dat rok do 15. septembra da se ispuni prvi zahtev: da se izmeni sastav Regulatornog tela za elektronske medije koji ne radi pošteno.

"Mora da se promeni čitav sastav i da se preko REM-a uspostavi kvalitetan i profesionalan nezavisan nadzor kako je zakonom i predvidjeno. Ako imamo pošten REM, imamo pošten RTS i Pink i svaku drugu TV sa nacionalnom frekvencijom i druge elektronske medije", rekao je Zelenović.

Zelenović je kazao da su te zahteve izneli kako bi eventualno EU mogla da utiče na vlast u Srbiji da se ispune ti zahtevi koji postoje i u izveštaju Evropske komisije i nezavisnih organizacija.

"Mi smo pokazali puno razumevanje da ćemo, bez obzira na sve pritiske i ucene i maltretiranja svakog dana opozicija doživlja od (Aleksandra) Vučića i njegovih poslušnika, iskoristiti i najmanji trenutak i šansu da se postigne politički konsenzus da izbori moraju biti pošteni i da ćemo insistirati na tome dokle god ima vremena za to", rekao je Zelenović.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.