AAA

POLITIKA | 31.08.2019 14:40 > 31.08 14:40

Udruženje Jedan od pet miliona: Andreja Mladenović fizički napao aktivistu

Udruženje "Jedan od pet miliona" saopštilo je danas da je njihovog aktivistu danas fizički napao beogradski čelnik Andreja Mladenovića pošto mu je ovaj preprečio put.

"Mladenović je gurnuo aktivistu '1od5miliona' prilikom čega je on pao na zemlju", navodi se u saopštenju tog udruženja i dodaje da su time gradske vlasti još jednom pokazale "bahato ponašanje prema neistomišljenicima i spremnost na fizički obračun i nasilje".
Kako se dodaje, aktivista je blokirao gradske čelnike koji su nameravali da obidju rekonstruisani trg želeći time da im pokaže kako izgleda kada oni gradjane i normalan život u Beoogradu blokiraju svakodnevno.

"Količina novca koja je bila potrebna za jedan dan radova na Trgu Republike iznosi preko 20.000 evra, a vrednost dva dana jednaka je kupovini stana u Beogradu za jednu porodicu. Za 8,5 miliona evra mogao se izgaditi čitav jedan studentski dom, ili rekonstruisana škola ili bolnica", ističu iz udruženja.

Navode i da je pomoćnik gradonačelnika Mladenović gurajući aktivistu "Jedan od pet miliona" i obarajući ga na zemlju pokazao "spremnost gradskih čelnika da i fizički nasrnu na neistomišljenike kako bi prikrili svaki propust ove vlasti i zamenika Gorana Vesića".

"Sve učestaliji napadi na aktiviste 'Jedan od pet miliona', koje direktno naredjuje državni vrh i saradnici (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića, nameću pitanje dokle je ova vlast spremna da ide u fizičkim obračunima sa svim neistomišljenicima. Ali isto tako, i dokle je ova vlast spremna da ide u pljačkanju gradjana Beograda i Srbije, svakodnevnim rekonstrukcijama koje su, kako kažu stručnjaci, nepotrebne i nelogične i služe za 'pranje novca' koji su ti gradski čelnici ukrali", piše u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.